back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

42 ταινίες+1 σειρά στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Διαβάστε επίσης

29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Η ποικιλομορφία βρίσκεται στο προσκήνιο φέτος, τόσο στις κατηγορίες και τα είδη των ταινιών, όσο και στην πλοκή, στη μορφή και φυσικά στην εκπροσώπηση της Γαλλοφωνίας: έτσι έχουμε ταινίες από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Τυνησία

42 ταινίες περιλαμβάνει συνολικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες Άστορ, Δαναός και Auditorium Theo Angelopoulos (Γαλλικό Ινστιτούτο) στην Αθήνα και Ολύμπιον, Σταύρος Τορνές και Παύλος Ζάννας στη Θεσσαλονίκη.

Ταινία έναρξης είναι το Βιογραφικό Δράμα «Άιφελ» του Μάρτιν Μπουρμπουλόν- μια παριζιάνικη ταινία που εμπνέεται από τον διάσημο μηχανικό Gustave Eiffel δημιουργό του πύργου του Άιφελ.

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μια σειρά, όχι μόνο γιατί οι σειρές έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας του σινεφίλ κοινού αλλά και γιατί σπουδαίοι σκηνοθέτες τα τελευταία χρόνια καταπιάνονται με αυτό το είδος. Πρόκειται για την πρώτη σαιζόν της σειράς Η Νόνα και οι κόρες της της Βαλερί Ντονζελί, όπου τα 9 ημίωρα επεισόδια θα προβληθούν σε μια μαραθώνια βραδιά


Τέλος να σημειώσουμε ότι φέτος το θεματικό αφιέρωμα έχει τίτλο – «Βλέποντας έρχεται η όρεξη» – με 5 ταινίες που η αίσθηση της γεύσης παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην πλοκή, μεταξύ των οποίων το εμβληματικό Μεγάλο φαγοπότι του Μάρκο Φερέρι με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και τον Μισέλ Πικολί.

OI ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 22ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

  • Emmanuelle Béart, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής
  • Emmanuel PoulainArnaud, σκηνοθέτης της ταινίας Le test (Το τεστ)
  • Antoine Barraud, σκηνοθέτης της ταινίας Madeleine Collins
  • Ludovic Bergery, σκηνοθέτης της ταινίας L’étreinte (Κράτα με σφιχτά)
  • Charline BourgeoisTacquet, ηθοποιός στην ταινία Les amours dAnaïs (Οι Έρωτες της Αναΐς)
  • Catherine Corsini, σκηνοθέτις της ταινίας La Fracture
  • Éric Gravel, σκηνοθέτης της ταινίας À plein temps (Full Time)
  • Samir Guesmi, σκηνοθέτης της ταινίας Ibrahim (Ιμπραήμ)
  • Alma Jodorowsky, ηθοποιός στην ταινία L’ennemi (Δωμάτιο 108)
  • Chloé Mazlo, σκηνοθέτις της ταινίας Sous le ciel d’Alice (Οι Ουρανοί του Λιβάνου)
  • Florence Miailhe , σκηνοθέτις της ταινίας La Traversée (Η φυγή)
  • Emmanuel Parraud, σκηνοθέτης της ταινίας Maudit ! (Καταραμένος!)
  • Olivier Peyon, σκηνοθέτης της ταινίας Tokyo Shaking
  • Charles Tesson, κριτικός κινηματογράφου, τ. Διευθυντής της Semaine de la Critique του Φεστιβάλ Καννών
  • Caroline Vignal, σκηνοθέτις της ταινίας Antoinette dans le Cévennes (Ο γάιδαρος, ο εραστής μου κι εγώ
  • Nabil Ben Yadir, σκηνοθέτης της ταινίας Animals (Κτήνη)
  • Elie Wajeman, σκηνοθέτης της ταινίας Médecin de nuit (Νυχτερινός γιατρός)

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ GALA

 Η Emmanuelle Béart είναι  η επίτιμη προσκεκλημένη του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής που απονέμει βραβείο σε μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος.

Ηθοποιός με εξαιρετική καριέρα τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο, έχει επιδείξει σημαντική ανθρωπιστική δράση, ενώ υπήρξε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef.

Σε αυτό το πλαίσιο το SaintGeorge Lycabettus διοργανώνει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ένα φιλανθρωπικό gala, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην The HOME Project για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια αυτού του gala, θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στην Emmanuelle Béart, δημιουργία του οίκου Zolotas.

Η The HOME Project είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους. Παιδιά που ζουν στον δρόμο, σε καταυλισμούς, αστυνομικά τμήματα, και κέντρα κράτησης βρίσκουν καταφύγιο στο ασφαλές περιβάλλον των ξενώνων μας. Σε 5 χρόνια έχει δημιουργήσει και λειτουργεί 14 ξενώνες και έχει προσφέρει ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας μέσω εξατομικευμένου ψυχοπαιδαγωγικού πλάνου σε περισσότερα από 700 παιδιά, που περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης, παιδαγωγική και κοινωνική υποστήριξη στοχεύοντας στην κοινωνική ενσωμάτωση.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμή εισιτηρίου: 6 €
Τιμή παιδικών εργαστηρίων (Αθήνα): 10 €
Θα διατεθούν και κάρτες πολλαπλών προβολών. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ

Δειτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα