back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Βεϊζης: Η Μολδαβία δίνει ένα “μάθημα” στην μεγάλη και πλούσια Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

«Παιδιά σοκαρισμένα, γυναίκες που μόλις διαβούν τα σύνορα, κλαίνε. Πρώτον γιατί πέρασαν με ασφάλεια τα σύνορα και έσωσαν τα παιδιά τους και δεύτερον γιατί άφησαν πίσω τους άντρες τους που πολεμάνε και τα σπίτια τους». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση στα σύνορα Μολδαβίας – Ουκρανίας, όπου βρέθηκε πριν λίγες μέρες,  ο γενικός διευθυντής της INTERSOS HELLAS, Απόστολος Βεΐζης, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

 «Η ομάδα μας βρίσκεται στα σύνορα της Μολδαβίας με αυτά της Ουκρανίας, απ’ όπου περνάνε χιλιάδες άνθρωποι. Η Μολδαβία  είναι η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη και έχει δεχθεί,  αναλογικά με τον πληθυσμό της, τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Η χώρα αυτή.,  αποτελεί έκπληξη για εμάς, καθώς οι Μολδαβοί έχουν ανοίξει τα σπίτια τους και φιλοξενούν περισσότερους από 100.000  πρόσφυγες »,τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ευρώπη, σε επίπεδο μακροχρόνιων πολιτικών στήριξης αυτών των προσφύγων, δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ουσιαστικές δράσεις.

«Η Μολδαβία όμως δίνει ένα “μάθημα” αυτή τη στιγμή στην μεγάλη και πλούσια Ευρώπη. Δείχνει το δρόμο στο πως -όταν κάποιος έχει τη διάθεση και την πολιτική βούληση- μπορεί να διαχειριστεί το ανθρώπινο ζήτημα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα