back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή παραμένει η οδός Πανεπιστήμιου και οι γύρω δρόμοι από τα Προπύλαια, λόγω της διεξαγωγής της «Συναυλίας Ειρήνης» και αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας , με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας και δεκάδων καλλιτεχνών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού του στρατιωτικού βιομηχανικού τομέα της Ρωσίας, καθώς επιδιώκουν να διαβρώσουν την ικανότητα της Μόσχας να επιτεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αντεγουάλε Αντεγιέμο.

Μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη δεν είναι δυνατή «σε αυτή τη φάση», ανακοίνωσε το Ελιζέ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ρώσου ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, ότι Πούτιν και Μακρόν συζήτησαν επίσης την απόφαση της Ρωσίας να ζητήσει πληρωμές σε ρούβλια για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γάλλος πρόεδρος απέρριψε το ρωσικό αίτημα υποστηρίζοντας, πως δεν είναι δυνατό οι πληρωμές να γίνονται σε ρούβλια.

Η Ρωσία προσπαθεί να «εισαγάγει το ρούβλι» σε «προσωρινά καταληφθείσες» περιοχές, σε μια «προσπάθεια να εγκαθιδρύσει ένα κατοχικό καθεστώς» ισχυρίζεται η Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ προειδοποιούν, ότι η Ρωσία απλώς «αλλάζει ταχύτητα» και η οπισθοχώρηση από το Κίεβο «δεν είναι απόσυρση»

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 33 τραυματίες από πλήγμα ρουκέτας στο κτήριο της περιφερειακής διοίκησης στη νότια ουκρανική πόλη Μικολάγιφ ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στην απέλαση Ρώσων διπλωματών προχώρησαν Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Τσεχία, σε συνέχεια των απελάσεων δεκάδων διπλωματών της Ρωσικής Ομοσπονδίας από χώρες της ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία που εξακολουθεί να μαίνεται έπειτα από περίπου πέντε εβδομάδες, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ως μεγαλύτερη «πρόκληση» για τις ΗΠΑ την Κίνα και όχι τη Ρωσία, όπως σημειώνει σε έκθεσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Είκοσι οκτώ χιλιάδες 933 νέα κρούσματα, 49 θανάτους και 351έναν διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Από αύριο έως και την ερχόμενη Τρίτη η δωρεάν διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Την προσδοκία του, η απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι θετική ώστε ο 18χρονος αριστούχος μαθητής Σαϊντού Καμαρά, να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον 18χρονο από τη Γουινέα που απειλείται με απέλαση.

Τροπολογία υπέρ του 18χρονου κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων ζητά από τη ΝΔ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, διαφορετικά, όπως σημειώνει, ο τρόπος που πολιτεύεται στο συγκεκριμένο θέμα η ΝΔ θα είναι υποκριτικός.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται βόρεια της Σάμου, κοντά στη Παναγία Βροντιανή στο χωριό Βουρλιώτες, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά .

Την ήττα με σκορ 95-83 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ

Αραιές νεφώσεις, προβλέπονται αύριο στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα