back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελ Σαλβαδόρ- Μπουκέλε: «Αντίποινα στους κρατούμενους αν δεν σταματήσουν οι φόνοι των συμμοριών»

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, απείλησε χθες Δευτέρα ότι δεν θα διστάσει να εφαρμόσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των περίπου 16.000 φυλακισμένων μελών συμμοριών, αν αυτές οι τελευταίες, στις οποίες οι αρχές αποδίδουν 87 φόνους μέσα σε τρεις ημέρες, δεν σταματήσουν να δολοφονούν.

«Σταματήστε να σκοτώνετε, ή θα πληρώσουν κι αυτοί», διεμήνυσε ο κ. Μπουκέλε μέσω Twitter, μεταφορτώνοντας βίντεο στο οποίο εικονίζονται κρατούμενοι, ξυπόλητοι, με τα εσώρουχα, καθώς οδηγούνται έξω από τα κελιά τους από αστυνομικούς με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών, κατόπιν αναγκάζονται να βάλουν τα χέρια στα κεφάλια, οδηγούνται σκυφτοί, τροχάδην, με τους δεσμοφύλακες να τους ελέγχουν με γκλομπ στους σβέρκους και τραβώντας τους από τα χέρια, που έχουν δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες, ενίοτε χτυπώντας τους, σε αυλή φυλακής, όπου κάποιοι πέφτουν κάτω ενώ άλλοι αναγκάζονται να καθίσουν στο δάπεδο.

«Έχουμε 16.000 homeboys (σ.σ. μέλη συμμοριών) κάτω από την εξουσία μας, πέρα από τους 1.000 που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες», συνέχισε ο κ. Μπουκέλε. «Τους τα κατασχέσαμε όλα, ακόμα και τα στρώματα όπου κοιμούνται, τους δίνουμε τροφή με το δελτίο και πλέον δεν θα βλέπουν καν ήλιο».

Ο αρχηγός του κράτους είχε ήδη διαμηνύσει πως οι φυλακισμένοι θα είναι στο εξής περιορισμένοι στα κελιά τους 24 ώρες το 24ωρο.

Το κοινοβούλιο του Σαλβαδόρ, κατόπιν απαίτησης του προέδρου Μπουκέλε, ενέκρινε προχθές Κυριακή την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στη μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής, για να καταπολεμηθεί η βία των «μάρας», των συμμοριών οι οποίες επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών και εκβιάσεις και οι οποίες θεωρείται πως ευθύνονται για το λουτρό αίματος των τελευταίων ημερών.

Οι συμμορίες, μεγαλύτερες από τις οποίες είναι οι Mara Salvatrucha και Barrio 18, αριθμούν κάπου 70.000 μέλη στο Σαλβαδόρ, σύμφωνα με υπολογισμούς των διωκτικών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα