back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ρωσία λέει ότι το Κίεβο είναι πρόθυμο να ικανοποιήσει τις βασικές απαιτήσεις της Μόσχας

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ότι το Κίεβο άρχισε να δείχνει προθυμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Μόσχας, αλλά η θέση της Ρωσίας όσον αφορά το Ντονμπάς και την προσαρτημένη Κριμαία παραμένει αμετάλλακτη.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη δεν απέδωσαν τίποτα «ελπιδοφόρο» ούτε καμία «πρόοδο».

Νωρίτερα, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχάιλο Ποντολιακ είπε πως αισθάνεται αισιόδοξος μετά τις συνομιλίες με τη Ρωσία. «Είμαι αισιόδοξος από τις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Ποντόλιακ σε διαδικτυακή ενημέρωση μετά τις συνομιλίες της Τρίτης στην Τουρκία.

Ο ίδιος είπε ότι πρότεινε ένα σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, ως αντάλλαγμα για την ουδετερότητα της, το οποίο θα τεθεί σε εθνικό δημοψήφισμα, μόνο αφού τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρήσουν και επανέλθουν στις θέσεις τους που κατείχαν πριν την επέμβαση τους στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα