back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι μαθητές ζωγραφίζουν για την ειρήνη

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Η ειρήνη είναι ο βασικός στόχος της ενωμένης Ευρώπης», πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τίτλο «Ειρήνια Τόξα», από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την «2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου 2022. Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των διακριθέντων έργων θα πραγματοποιηθούν στις 7 Μαΐου 2022 στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης.

«Η επικράτηση της ειρήνης ήταν ανέκαθεν η ουσιαστική προϋπόθεση για πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής. Αντίθετα, ο πόλεμος – όπως η ιστορία διδάσκει και όπως ξεκάθαρα το βιώνουμε ακόμα μια φορά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μόνο καταστροφή, προβλήματα και θλίψη προκαλεί», τονίζουν οι διοργανωτές.

«Κόντρα στις πολεμικές ιαχές, η Ευρωπαϊκή Ένωση προτάσσει τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι νέοι καλλιτέχνες επιστρατεύουν τα πινέλα τους για να επαναφέρουν τα «ειρήνια τόξα» πάνω από την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Με σύμμαχο μας τη δύναμη της τέχνης, φωνάζουμε ηχηρά ΟΧΙ στον πόλεμο και φιλοτεχνούμε το όνειρο όλων των παιδιών της γης, το μεγαλύτερο «ειρήνιο» τόξο να ανατείλει και να μεσουρανεί παντοτινά σε όλη την οικουμένη».

Πληροφορίες, οδηγίες και υποβολή συμμετοχής: https://www.paidikipinakothikielladas.org

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα