back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Σε τρεις άξονες η αναμόρφωση του ΟΑΕΔ

Διαβάστε επίσης

Τους τρεις άξονες του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ που παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου διαρθρώνονται στους εξής άξονες:

Ο εκσυγχρονισμός του ΟΑΕΔ με νέα ψηφιακά εργαλεία όπως είναι το ψηφιακό μητρώο, το ατομικό ψηφιακό σχέδιο δράσης για τους αναζητούντες εργασία, η αξιοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού για την άσκηση στεγαστικής πολιτικής και η οριοθέτηση των σχέσεων με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η επαναπροσέγγιση του ζητήματος των επιδομάτων με στόχο να στηριχθούν οι πραγματικοί άνεργοι και εκείνοι που επιθυμούν πράγματι να βρουν δουλειά. Ο υπουργός Εργασίας, επανέλαβε πως τα εισοδηματικά κριτήρια δεν αφορούν το επίδομα ανεργίας αλλά λοιπά ωφελήματα όπως κοινωνικός τουρισμός, μεταφορές, κ.α, που προβλέπονται για τους εγγεγραμμένους στο μητρώο.

Ταυτόχρονα θεσπίζεται για πρώτη φορά επίδομα εργασίας (50 % του επιδόματος ανεργίας) για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά και πριμ 300 ευρώ για τους μακροχρόνια (πάνω από 5 έτη) ανέργους που καταρτίζουν ατομικό ψηφιακό σχέδιο δράσης.

Ο εκσυγχρονισμός της κατάρτισης, τομέας στον οποίο -παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης- αν και έχουν διατεθεί αρκετά δισεκατομμύρια, η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ ως προς τις δεξιότητες.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα