back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόστα Ρίκα: 20 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ιερωμένο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Διαβάστε επίσης

Δικαστήριο στην Κόστα Ρίκα επέβαλε χθες Τετάρτη ποινή κάθειρξης 20 ετών σε πρώην ιερωμένο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, δύο και πλέον χρόνια μετά τη σύλληψή του στο Μεξικό για το έγκλημα, που διαπράχθηκε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ο δικαστής έκρινε τον Μαουρίτσιο Βίκες, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στην επισκοπή της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ, ένοχο για την κακοποίηση αγοριού που έκανε θελήματα γι’ αυτόν με αντάλλαγμα γεύματα για την οικογένειά του.

«Η σύζυγός μου και τα δύο μου παιδιά με υποστήριξαν. Σήμερα νιώθω τελείως ελεύθερος. Το φάντασμα που με στοίχειωνε απ’ όταν ήμουν 12 ετών χάθηκε», είπε το θύμα, 30 ετών σήμερα, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν στη δίκη.

Ο κ. Βίκες, ο οποίος αποσχηματίστηκε το 2019, όταν ήρθαν στο φως οι κατηγορίες σε βάρος του, είχε κατηγορηθεί και για άλλες υποθέσεις κακοποίησης πριν από το 2003. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς τα παλαιότερα αδικήματα είχαν πλέον παραγραφεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ιερωμένου υποστήριξε μετά την απαγγελία της ποινής πως ο εντολέας του δεν γνωρίζει το θύμα, προσθέτοντας ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο αρχιεπίσκοπος του Σαν Χοσέ, ο Χοσέ Κιρός, αντιμετωπίζει επίσης δίωξη, διότι φέρεται να συγκάλυπτε επί σειρά ετών τις πράξεις του Μαουρίτσιο Βίκες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα