back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Μπίκοφ: Αρνητικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν διευκολύνουν τους δικούς τους ανθρώπους να φύγουν

Διαβάστε επίσης

Η Μάνια Μπίκοφ, είναι διεθνής αθλήτρια του πόλο και εκ των ιδρυτών της οργάνωσης “SaveLife”. Βρίσκεται στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία με τους εθελοντές της ομάδας, από τις πρώτες μέρες του πολέμου.

‘Οπως περιέγραψε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, γυναίκες με μικρά παιδιά είναι αναγκασμένες να περιμένουν πολλές ώρες στις ατελείωτες ουρές για να περάσουν τα σύνορα. Ηλικιωμένοι και ασθενείς σε ένα πολύωρο μαρτύριο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

«Οι άνθρωποι που έρχονται στα σύνορα έχουν υποστεί μια απίστευτη ταλαιπωρία. Αναγκάζονται να παραμένουν σε ουρές χιλιομέτρων για περισσότερες από 12 ώρες και μιλάμε για ανθρώπους ηλικιωμένους, άρρωστους, γυναίκες και μικρά παιδιά οι οποίοι στέκονται εκτεθειμένοι στις χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς καμία οργάνωση από πλευράς κρατών».

Η Μάνια Μπίκοφ έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο γεγονός ότι ουκρανική κυβέρνηση, δε βοηθάει τους πολίτες της να φύγουν από τη χώρα. «Είναι αρνητικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν διευκολύνουν τους δικούς τους ανθρώπους να φύγουν» είπε χαρακτηριστικά. 

«Η μεγάλη δυσκολία είναι στα σύνορα από τη μεριά της Ουκρανίας και όχι της Πολωνίας. Η γραφειοκρατία της Ουκρανίας δυσκολεύει τους ανθρώπους που θέλουν να φύγουν. Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία που βιώνουν. Από την πλευρά της Πολωνίας τα πράγματα είναι οργανωμένα. Τα σύνορα είναι ανοιχτά και βρίσκεται άμεσα, σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν, χώρος για να ζήσουν, εργασία και σχολεία για τα παιδιά τους. Στη Βαρσοβία έχουμε ημερησίως 200-300 εγγραφές παιδιών σε σχολεία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα