back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Διαβάστε επίσης

Η Νότια Αφρική έχει πλέον καταγράψει πάνω από 100.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τετάρτη· όμως ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων θεωρείται σίγουρο πως είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο βαρύς.

Τα δεδομένα του νοτιοαφρικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων δείχνουν ότι από την εκδήλωση της πανδημίας, πριν από δύο χρόνια, έχουν καταγραφεί 100.020 θάνατοι.

Ερευνητές επισημαίνουν ωστόσο ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στην αφρικανική χώρα ενδέχεται να είναι τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό.

Δεδομένα του νοτιοαφρικανικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας δείχνουν ότι οι λεγόμενοι πλεονάζοντες θάνατοι αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση ξεπέρασαν τους 300.000.

«Από την 3η Μαΐου 2020, έχουμε συνολικά 303.400 πλεονάζοντες θανάτους αποδιδόμενους σε φυσικά αίτια, ανθρώπων όλων των ηλικιακών κατηγοριών», διευκρίνισε το Συμβούλιο σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε προχθές Τρίτη.

«Μεγάλο ποσοστό της τρέχουσας πλεονάζουσας θνησιμότητας που παρατηρείται στη Νότια Αφρική μπορεί πιθανόν να αποδοθεί στην COVID-19», πρόσθεσε στην έκθεση αυτή, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στην αφρικανική ήπειρο. Μέχρι χθες, είχαν επιβεβαιωθεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα