back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας από την Πάτρα. Ούτε ο δικηγόρος Νικόλαος Ιωάννου αναλαμβάνει την υπεράπισή της

Διαβάστε επίσης

Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, κ. Απόστολου Λύτρα, με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Νικόλαος Ιωάννου γνωστοποίησε, ότι ούτε ο ίδιος αναλαμβάνει την υπεράσπισή της.

Όπως αναφέρει, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, προσθέτει, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό.

 

Πριν από αυτή την εξέλιξη, η 33χρονη έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας. 

Λίγο μετά τις 17:00 η μητέρα και η αδερφή της επισκέφθηκαν την 33χρονη στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται από χθες το απόγευμα. Κρατώντας ένα σάκο και νερά οι δύο γυναίκες μπήκαν στο κτίριο χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη φορώντας κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, έφτασε στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Αστυνομικοί έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω της για να την προστατεύσουν από το συγκεντρωμένο πλήθος που την αποδοκίμαζε έντονα.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε από κεταμίνη σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έως και 20 λεπτά

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας: «Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν δηλώσει την παραίτησή του. Στη συνομιλία τους σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά, ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο δικηγόρος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Ο πατέρας δεν είναι εξαφανισμένος, είναι σοκαρισμένος λέει ο δικηγόρος του

Απάντηση για τη σιωπή του πατέρα των τριών άτυχων παιδιών έδωσε ο δικηγόρος του Δημήτρης Καράμπελας. Όπως δήλωσε μιλώντας στο στο thebest.gr «ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος, είναι σοκαρισμένος και περιμένει να λάβει γνώση κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας προκειμένου να τοποθετηθεί αμέσως μετά».

Πως έφτασε το Ανθρωποκτονιών στην εξιχνίαση

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική – η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της.

Η 33χρονη μητέρα της συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.

Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Η υπόθεση, πρόσθεσε, ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο, και από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφραστεί η οδύνη και χρειάζεται βαθιά περίσκεψη και περισυλλογή. Τα όργανα του Κράτους με σοβαρότητα, συνέπεια και μεθοδικότητα κατά το λόγο των αρμοδιοτήτων τους, κάνουν ότι μπορούν ώστε να προχωρήσει η διερεύνηση και να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Μίνα Μουστάκα – Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα