3.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

3.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Aντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Διώχνουν τους πρόσφυγες από τον Ελαιώνα για τη “διπλή ανάπλαση”

spot_imgspot_img

Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των προσφύγων που ζουν στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα ζητά η δημοτική παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Όπως υποστηρίζει η μετεγκατάστασή τους σε κλειστές δομές όπως στο Σχιστό γίνεται με φόντο το έργο της Διπλής Ανάπλασης και την προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, 50 προσφυγόπουλα αναγκαστικά σταματούν το σχολείο και “μετατρέπονται ξανά πρόσφυγες μέσα στην προσφυγιά τους”.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
Ακόμα μια φορά ξεριζωμός, μια νέα προσφυγιά για μικρά παιδιά με ευθύνη κυβέρνησης και δημαρχίας Μπακογιάννη

Υπό τις ιαχές ικανοποίησης για την έγκριση της κατασκευής γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη ακονίζει το μαχαίρι της ρατσιστικής απάνθρωπης πολιτικής της για να προχωρήσει το δήθεν εμβληματικό έργο της “διπλής ανάπλασης”.
Η πρώτη πράξη της, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι η εκδίωξη δεκάδων οικογενειών προσφύγων από το cump του Ελαιώνα, το οποίο θέλει σύντομα να σφραγίσει για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές που στοχεύουν σε υπερκέρδη με τα λεφτά του δημοσίου. Περίπου 260 οικογένειες έχουν μεταφερθεί ήδη σε στρατόπεδα-φυλακές των νέων δομών της ρατσιστικής κυβέρνησης, 50 παιδιά ξεριζώνονται βίαια από την καθημερινότητα τους και σταματάνε το σχολείο. Η βιτρίνα των έργων Μπακογιάννη πρέπει να καθαρίσει από πρόσφυγες που ζουν, με ευθύνη κυβέρνησης και δήμου, σε άθλιες συνθήκες στη δομή του Ελαιώνα.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο που ελήφθη η απόφαση να μπει λουκέτο στη δομή του Ελαιώνα ως προαπαιτούμενο για να έρθουν οι επενδυτές, κυβέρνηση και δήμος δεν έκαναν απολύτως τίποτε για τη μεταφορά των περίπου 1.900 προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονται στη δομή σε ασφαλείς κατοικίες. Το μόνο σχέδιο τους είναι η βίαιη εκδίωξη τους στις κλειστές δομές-στρατόπεδα όπως στο Σχιστό ή να τους πετάξουν στο δρόμο. Υποκριτές και Φαρισαίοι, τη μια στιγμή διαλαλούν πως συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους πρόσφυγες στην Ουκρανία και την άλλη πετάνε με απάνθρωπο τρόπο δεκάδες οικογένειες προσφύγων στον δρόμο. Η ανάκληση της αρχικής απόφασης για λειτουργία μικρής δομής στην πόλη στην οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν περί τους 400 πρόσφυγες, δείχνει πως τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη ΔΕΝ την ενδιαφέρει καμία κοινωνική πολιτική, το μόνο που τη νοιάζει είναι να χρηματοδοτήσει με τα λεφτά των δημοτών, τους φίλους της επενδυτές της «διπλής ανάπλασης».

Κυβέρνηση και Δήμος είναι υπεύθυνοι για την διακοπή φοίτησης των μικρών μαθητών/ριών απο τα σχολεία τους, την αποκοπή από τους φίλους τους και το γνώριμο σχολικό περιβάλλον , καθώς και τον νέο ξεριζωμό των προσφύγων που μετατρέπονται ξανά πρόσφυγες μέσα στην προσφυγιά τους.

  • Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των προσφύγων.
  • Επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους.
  • Καμιά μεταφορά μαθητών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου.
  • Όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά τμήματα με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη στελέχωση τμημάτων ΖΕΠ.
  • Να χορηγηθεί τώρα ΑΜΚΑ σε όλους-ες και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  •  Να εξασφαλιστεί στέγαση σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα ανοιχτού ή κλειστού τύπου, τα κολαστήρια εγκλεισμού και επιτήρησης. Κανείς ελεύθερος άνθρωπος σε φυλακή.
  • Δικαίωμα των προσφύγων και μεταναστών σε άσυλο, χαρτιά, ελευθερία μετακίνησης, στέγη εκπαίδευση, υγεία, εργασία

Κανένα παιδί έξω από το κανονικό σχολείο!
Όχι στην γκετοποίηση!
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Μάγδα Μπουλούκου

spot_img
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img