back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Σε ένα διήμερο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου καλεί μικρούς και μεγάλους, η ομάδα του Impact Hub Athens, στις 2 και 3 Απριλίου 2022, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μία ημέρα, την οποία καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα το 1966 ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.

Το φεστιβάλ

Στο διήμερο φεστιβάλ, εκδοτικοί οίκοι θα βρίσκονται στο αίθριο της Αγοράς με εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους – αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τις πλούσιες συλλογές των εκδόσεων Μικρός Ήρως, Μάρτης, Brainfood, Καλειδοσκόπιο, Κλειδάριθμος, Άπαρσις, Υδροπλάνο, Πάπυρος, Key Books, Ποταμός, Παπαδόπουλος και Κοντύλι. Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθούν επίσης η Κορίνα Καρκανίδου με κάποιες αυτοεκδόσεις αλλά και η συγγραφέας του «Karolina Book Series» Πενέλοπε Βάσκες Χατζηλύρα, από τις Εκδόσεις ΑΣΤΑΜΑΝ.

Comics για τους λάτρεις της 9ης τέχνης και επιλεγμένα χειροποίητα παιχνίδια Ελλήνων κατασκευαστών όπως οι Αεικίνητον και Beaver’s wooden toys με ξύλινα μοναδικά κομμάτια, vintage και Lego, καθώς και αγαπημένα puzzles για δυνατούς παίχτες από το αγαπημένο κατάστημα της Αγοράς Replay Toys.

Το σωματείο «Φίλοι της Μέριμνας» στηρίζοντας την Μέριμνα τόσο μέσω του δικτύου εθελοντών του όσο και οικονομικά, θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ διαθέτοντας συλλεκτικά second hand βιβλία, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στα παιδιά της Μέριμνας.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. Θα πραγματοποιηθούν, προβολή ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικά εργαστήρια, εικαστικά δρώμενα με καταξιωμένους επαγγελματίες της street art, διαδραστικές αναγνώσεις παραμυθιών και πολλά ακόμη.

«Σας περιμένουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά και όχι μόνο!», καλούν οι διοργανωτές.

Δράσεις

Σάββατο 02 Απριλίου
  • -11.00 – 20.00, Coloring activity από το Funny Radical Acne Scars.
  • -12.00 – 13.00, Η Βασιλική Ρουμελιώτου μαθαίνει παίζοντας με το διήγημα «Μην πας φωκάκι», από τον Εκδοτικό Οργανισμό Πάπυρος.
  • -13.00 – 14.00, Η συγγραφέας και μουσικοπαιδαγωγός Δέσποινα Σουγιούλ καλεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια φορά και έναν καιρό..ήταν το βιβλίο», από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
  • -14.00 – 15.30, Η συγγραφέας Σταυρίνα Λαμπαδάρη θα διαβάσει παραμύθια από το βιβλίο της «Αντάμα Φτερουγίζουν, Χαίρονται την Αγάπη» και τα παιδιά θα γίνουν συγγραφείς και ποιητές της δικής τους ιστορίας, από τις Εκδόσεις Κοντύλι.
  • -17.00 – 18.00, Παίζουμε κατασκευάζοντας τις δικές μας δημιουργίες διαβάζοντας το βιβλίο της Marta Altés «Το Μαϊμουδάκι», από τις Εκδόσεις Key Books.
  • -18.00 – 19.00, Ο Δημήτρης Προύσαλης θα μας διηγηθεί μοναδικές ιστορίες και παραμύθια, από το σωματείο «Οι Φίλοι της Μέριμνας».
  • -18.00 – 19.00, Η Χρύσα Νικολάκη συγγραφέας του παραμυθιού «Το αγόρι και ο δράκος» θα μας διαβάσει μοναδικές ιστορίες, από τις Εκδόσεις Άπαρσις
Κυριακή 03 Απριλίου
  • -11.00 – 20.00, Coloring activity από το Funny Radical Acne Scars.
  • -12:00 – 13:30 Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Paint the Change» θα ακολουθήσει εργαστήριο με συνδημιουργία graffiti με χαρακτικό τύπωμα με την καθοδήγηση της ομάδας του καλλιτεχνικού χώρου «Το Εργαστήρι» και ενός καλλιτέχνη της Street Art, από το Impact Hub Athens & «Το Εργαστήρι».
  • -12.00 – 14.00, Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη θα βρίσκεται στον πάγκο των εκδόσεων Κλειδάριθμος με τα βιβλία της «Κουρέψου Μάξ» και «Πες τα λόγια σου Μάξ», από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
  • -13:00 – 15:00 Η Ζέτα Δούκα συγγραφέας της σειράς των βιβλίων «Έλλα & Άλλυ: Είσαι φίλη μου» διαβάζει αποσπάσματα μας μιλά για την διαφορετικότητα, την δύναμη της φιλίας και υπογράφει τα βιβλία, από τις Εκδόσεις Key Books.
  • -13:00 – 14:00 H συγγραφέας του βιβλίου Χαριτίνη Γεωργοπούλου «Ο Καθρέφτης του Πράσινου Δωματίου» και ο εικονογράφος Κωστής Κτιστάκης θα μας εισαγάγουν στην τέχνη της αφήγησης και θα ζωγραφίσουμε παρέα την ηρωίδα, από τις Εκδόσεις Κοντύλι.
  • -13:00 – 14:00 Η συγγραφέας του παραμυθιού «Το Παιδί και το δέντρο» Γεωργούλη Μαρία θα μας διηγηθεί το παραμύθι και θα παίξουμε μαζί, από τις Εκδόσεις Άπαρσις.
  • -17.00 – 18.00, Τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και μαζί με την Νταϊάνα Σούκα «Φτιάχνουμε όλοι μαζί μια ιστορία», από το σωματείο «Οι Φίλοι της Μέριμνας».
  • -18.00 – 19.00, Η ψυχολόγος και εκπαιδευτικός Βασιλική Αργυριάδου μας οδηγεί να γίνουμε οι ίδιοι δημιουργοί της ιστορίας μας παίζοντας και δημιουργώντας μέσα από τις τέχνες μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε, από τις Εκδόσεις Άπαρσις.

Ο χώρος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/ους – αμαξίδια, κατοικίδια, μικρούς – μεγάλους.

Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό και θα τρέχουν καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα