back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Πομάσκι: Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μια ποιότητα ως αθλητής που δεν τη συναντάς εύκολα

Διαβάστε επίσης

Για την πρόσφατη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου με άλμα στα 8.55μ.που αποτελεί την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών αλλά και τους μελλοντικούς κοινούς τους στόχους, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη ο προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος, Γιώργος Πομάσκι.

Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής του στίβου ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες έχοντας προπονήσει σπουδαίους αθλητές (Βασδέκης, Ξάνθου, Τσιαμήτα, Πατουλίδου, Παπακώστας, Ζαλαγκίτης, Τσάτουμας, Μάστορας), παραμένει ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δουλεύει σκληρά.

«Μάλλον έγιναν πολλές οι πρώτες θέσεις», είπε χαριτολογώντας.

«Δεν είναι πάντοτε ο στόχος μας ένα μετάλλιο», συμπλήρωσε και εν συνεχεία μίλησε με θαυμασμό για το αθλητή του Μίλτο Τεντόγλου, υπογραμμίζοντας την πίστη του στις δυνατότητές του.

«Ο τρόπος με τον οποίο εκτέλεσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το τελευταίο άλμα αλλά και το πρώτο και δεύτερο άλμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δείχνει μια ποιότητα που δεν τη συναντάς εύκολα. Ο Τεντόγλου, από μικρός έδειχνε ότι θα πετύχει υψηλές επιδόσεις. Πηγαίνουμε βήμα βήμα. Προέχει να είναι υγιής για να μπορούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, να έχει μια ομαλή εξέλιξη, να δυναμώσει κι άλλο το σώμα του ώστε να αντέξει τις επιπλέον επιβαρύνσεις. Από εκεί και πέρα, όρεξη και αγώνες υπάρχουν και είναι στο χέρι του κάθε αθλητή να βελτιωθεί και ο ίδιος , να θέσει στόχους και να τους κυνηγήσει».

Πόσο εύκολο είναι όμως για έναν νέο αθλητή να διανύσει τη διαδρομή μέχρι την κορυφή;

«Η κοινωνία πάντα προσφέρει ”πειρασμούς” αλλά και σωστές κατευθύνσεις. Ένα παιδί θέλει να δοκιμάσει από όλα. Κάποιες φορές αν είσαν λίγο ευάλωτος ή έχεις αδύναμο χαρακτήρα, χάνεις πολύ χρόνο, έδαφος και δύσκολα το αναπληρώνεις. Ο Τεντόγλου, έχει την ικανότητα να συγκεντρώνεται, να μην υποκύπτει σε εξωτερικούς ”πειρασμούς” και ενδιαφέροντα και αυτό είναι που τον κρατά προσηλωμένο στο στόχο, περισσότερο ίσως από κάποιο άλλο παιδί. Γι αυτό και στη δύσκολη στιγμή μπορεί να εκτελέσει ένα καλό άλμα», σημείωσε.

Ο Γιώργος Πομάσκι, αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες προπόνησης των αθλητών την Ελλάδα, σε απαρχαιωμένες υποδομές.

«Παλεύουμε πολλά χρόνια γι αυτό. Θυμηθείτε για παράδειγμα τι έγινε με τους αθλητές του στίβου όταν έπεσε πέρυσι το σκέπαστρο στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά. Η κοινωνία εξελίσσεται. Όπως όλοι θέλουν ένα καινούριο αυτοκίνητο ή όμορφα ρούχα, έτσι κι εμείς χρειαζόμαστε καινούριους χώρους ώστε να γίνει ο αθλητισμός ελκυστικός για τα παιδιά. Έτσι θα έχουν περισσότερη όρεξη και διαφορετική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, στο ΣΕΦ από το 1985 δεν έχει γίνει αλλαγή στο ταρτάν. Πόσο πρέπει να περιμένουμε; Μέχρι το 2050; Έχω μαλώσει γι αυτό, έχω παρακαλέσει. Δεν ξέρω πως πρέπει να το πετύχουμε για να μπορέσουν τα παιδιά μας να έχουν χώρους για να αθλούνται».

Όσο για το μέλλον του αθλητισμού, ανέφερε: «Πάντα γεννιούνται καλά παιδιά και πάντα θα υπάρχουν ταλέντα. Το θέμα είναι πόσο εμείς είμαστε έτοιμοι να τα αποδεχτούμε, να τα φροντίσουμε και να τα εξελίξουμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα