15.6 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

15.6 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Το 9ο OPEN HOUSE Athens επιστρέφει με δια ζώσης ξεναγήσεις στις 9 & 10 Απριλίου

Διαβάστε επίσης

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη.
Το 9ο OPEN HOUSE Athens θα διεξαχθεί με δια ζώσης ξεναγήσεις στις 9 & 10 Απριλίου και θα πλαισιωθεί από διάφορες παράλληλες δράσεις!
50 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους, 3 διαδρομές εκτυλίσσονται στην πόλη, 400 εθελοντές ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν στην αρχιτεκτονική της Αθήνας!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, κατοικίες, εργασιακούς χώρους, αλλά και διαδρομές αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων δράσεων και διαγωνισμών:
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
OPEN TOURS_9 & 10 Απριλίου
Το καθιερωμένο διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων φέτος ανοίγει περίπου 50 κτίρια και χώρους της πόλης.

*Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων στα κτίρια απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης και χρήση μάσκας.

 

LIVE-STREAMING TOURS
Παράλληλη δράση
Μια πρωτοποριακή διαδικτυακή δράση, που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη χρονιά, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει απομακρυσμένα δωρεάν ξεναγήσεις σε πραγματικό χρόνο, μέσω live-streaming. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πλατφόρμα Viewpal, σε 4 από τα κτίρια του προγράμματος, στις μέρες και ώρες που ανακοινώνονται παρακάτω:
– Προσφυγικά Οδού Αλεξάνδρας: 6 Απριλίου, 17:30
– Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία: 7 Απριλίου, 18:30
– Βίλα Καζούλη: 10 Απριλίου, 13:45
– Αθηναϊκή Αστική Μονοκατοικία: θα ανακοινωθεί
Για την παρακολούθησή των live-streaming απλά επισκέπτεστε τους παραπάνω συνδέσμους. Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση μόνο σε ζωντανή μετάδοση.

OPEN OFFICE
Παράλληλη δράση
Η διαδικτυακή αυτή δράση έχει ως στόχο να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες της Αθήνας, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αρχιτέκτονες, οι οποίοι μας μιλούν για το επάγγελμά τους, για τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίον εργάζονται, αλλά και μας ξεναγούν στο γραφείο τους.
OPEN WALKS_9 & 10 Απριλίου
Τρεις θεματικές διαδρομές στην πόλη μας ξεναγούν στη βιομηχανική κληρονομιά και στη βυζαντινή αρχιτεκτονική της Αθήνας, καθώς και στα αρχοντικά της Κηφισιάς αντίστοιχα
* Για την παρακολούθηση των διαδρομών απαιτείται χρήση μάσκας
MADE in Athens_9 & 10 Απριλίου
Ξεναγήσεις σε εργαστήρια και εργοστάσια από τους ίδιους τους δημιουργούς/παραγωγούς
REALITY CAPTURE / 3D VIRTUAL TOUR
Παράλληλη δράση
Η METRICA Α.Ε. μας προσφέρει για άλλη μια φορά την εμπειρία μιας τρισδιάστατης (3D) ξενάγησης, φέτος στους χώρους του 10am Lofts. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία τρισδιάστατης ξενάγησης όπου κι αν βρίσκονται, μέσα από το PC ή το smarphone τους. Θα περιηγηθούν εικονικά στον χώρο στον δικό τους ρυθμό και θα εξερευνήσουν κάθε γωνιά του ανακαλύπτοντας λεπτομέρειες με τη χρήση επεξηγηματικών Mattertags ή/και βίντεο, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα εργαλείων, ώστε να γνωρίσουν τον χώρο, βιώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης.
Οι τεχνολογίες Reality Capture που θα χρησιμοποιηθούν:
Matterport Pro 2 3D Camera Πρόκειται για ένα σύγχρονο «εργαλείο» που αιχμαλωτίζει τον χώρο σε πολύ λίγα λεπτά και δημιουργεί αυτοματοποιημένα εντυπωσιακά 3D virtual tours, αλλά και μια πληθώρα άλλων μέσων όπως 4K φωτογραφίες, λεπτομερείς κατόψεις κ.α
Leica BLK2GO Πρόκειται για έναν φορητό σαρωτή laser, ιδανικό για 3D αποτύπωση σύνθετων χώρων με ταχύτητα και εξαιρετική απόδοση. Χάρη στην τεχνολογία SLAM (simultaneous localisation and mapping) δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων στους χρήστες ενώ παράλληλα εγγυάται αξιόπιστα αποτελέσματα και εξαιρετική ποιότητα point cloud. Η χρήση του είναι τόσο εύκολη όσο και το πάτημα ενός κουμπιού.
VIRTUAL TOURS
Παράλληλη δράση
Μέσα από τα Virtual Tours του Open House Athens, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει και να ξεναγηθεί διαδικτυακά σε κτίρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής στην Αθήνα. Τα βίντεο ανεβαίνουν στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube όπου και παραμένουν διαθέσιμα για προβολή οποιαδήποτε στιγμή.
Το Virtual Tour του OHA 2022 θα γίνει στο κτίριο Agemar HQ που σχεδίασαν οι RS Sparch.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN PHOTO_9-17 Απριλίου
Διαγωνισμός φωτογραφίας στο instagram

OPEN VOTE_9-17 Απριλίου
Βραβείο κοινού: διαγωνισμός για την ανάδειξη της αγαπημένης ξενάγησης του κοινού

OPEN YOUR PORTFOLIO_έως 29 Απριλίου
Διαγωνισμός για πλήρη υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Vakalo Art & Design College

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
OPEN BOX_8-10 Απριλίου
Το info point της εκδήλωσης στο κατάστημα IANOS, Σταδίου 24
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα