back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

«Η κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη» δήλωσε τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Τόνισε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει νέους βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς και στην πόλη του Χάρκοβο.

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του είπε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της χώρας υποχωρούν, αργά αλλά αισθητά και πρόσθεσε πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση επιφέρουν αποτελέσματα και πρέπει να ενταθούν.

Αναφορικά με τους αμάχους, ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων από τη Μαριούπολη, ενώ συνολικά περισσότεροι από έξι χιλιάδες διασώθηκαν από τις περιοχές Ντονέσκτ, Λουχάνσκ και Ζαπορόζια. Αυτοκινητοπομπή του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Μαριούπολη, θα επιχειρήσει και σήμερα την απομάκρυνση αμάχων από την πολιορκούμενη πόλη.

Στο μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε απόπειρα πυραυλικής επίθεσης κατά κρίσιμων υποδομών στην περιοχή της Οδησσού. Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής είχε κάνει γνωστό ότι τρεις πύραυλοι έπληξαν κατοικημένη περιοχή κοντά στην Οδησσό, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν θύματα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με συμμάχους τους για την μεταφορά στην Ουκρανία αρμάτων μάχης σοβιετικής κατασκευής για την ενίσχυση της στρατιωτικής άμυνας της χώρας στην περιοχή του Ντονμπάς» γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Την ίδια ώρα, προμήθειες και εξοπλισμό για το ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης με χημικά ή βιολογικά όπλα, στέλνουν στην Ουκρανία οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Στο ενεργειακό πεδίο, περισσότερες από 30 χώρες συντάσσονται με τις ΗΠΑ και αποδεσμεύουν πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματά τους. Χθες ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποφάσισε να διατεθούν στην αγορά δεκάδες εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Ηλεκτρονικές συσκευές, ποσότητα ηρεμιστικών φαρμάκων, βιβλία και παιδικές ζωγραφιές κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων άνδρες της ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησαν το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 33χρονης μητέρας, που κατηγορείται για τη δολοφονία της τρίτης κόρης της. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για το θάνατο των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Είκοσι ένα χιλιάδες 102 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Κατέληξαν 60 ασθενείς, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 351.

Εσωκομματικό δημοψήφισμα στις 8 Μαΐου, για τη μετονομασία του Κινήματος Αλλαγής προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Αφειλιάνες, στον Πλατανιά στο νότιο Πήλιο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από κλαδιά που έκαιγε αγρότης και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 33η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός επικράτησε 73-66 της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα