14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σταϊκούρας: Αναλυτικά οι ελαφρύνσεις και επιδοτήσεις για τον Απρίλιο

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά την κοινωνία για όσο χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις που αναμένονται μέσα στον Απρίλιο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κύριος Σταϊκούρας σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία, αυτόν το μήνα, θα πάρει πάνω από 1 δισ. ευρώ, άμεσα ή έμμεσα.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε θα δοθούν:

–    200 ευρώ σε 1,4 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τα οποία αφορούν σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες κατηγορίες.
–    200 ευρώ στα ταξί. Μέσω της πλατφόρμας mybusiness της ΑΑΔΕ θα υποβάλλονται οι δηλώσεις, ενώ οι πληρωμές αναμένονται περί τα μέσα Απριλίου.
–    Η κάρτα για τα καύσιμα, η οποία θα ενεργοποιηθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου. Επίσης, θα δοθούν 5 ευρώ επιπλέον σε όσους χρησιμοποιήσουν την κάρτα αντί για IBAN.
–    Επιδότηση για το πετρέλαιο νωρίτερα. Η μείωση της τιμής θα έχει φανεί μέχρι Τρίτη-Τετάρτη και ισχύει ανδρομικότητα αν αλλάξει κάτι στην τιμολόγηση.
–    Επιδότηση για το ρεύμα σε 4,2 εκατ. φυσικά πρόσωπα και σε 1,2 εκατ. επιχειρήσεις για τον Απρίλιο. Για τους φοιτητές, είπε ότι θα υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για να επιδοτηθούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους.
–    Επιδότηση στους κτηνοτρόφους. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική διάταξη και την ΚΥΑ θα πληρωθούν το 2% του τζίρου του 2021 που αντιστοιχεί σε 47 εκατ. , μέχρι τις 15 Απριλίου.

Τόνισε, επίσης, ότι και για φέτος αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα