back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας, υπάρχει απροσδιόριστος -μέχρι στιγμής- αριθμός θυμάτων. Σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

Για την Οδησσό αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται να ταξιδέψει αεροπορικώς στη Μολδαβία και από εκεί να μετακινηθεί οδικώς προς την Οδησσό. Ο κ. Δένδιας ο οποίος έχει επικοινωνήσει σχετικά ,ε τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς και με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, αναμένεται να συναντηθεί με Ουκρανούς αξιωματούχους και με μέλη της ομογένειας.

Στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας, ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών Νταβίντ Αραχάμια δήλωσε ότι η Μόσχα αποδέχτηκε “προφορικά” τις βασικές θέσεις της Ουκρανίας και το Κίεβο αναμένει τώρα τη γραπτή επιβεβαίωση. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Αραχάμια δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αποδεχθεί τις ουκρανικές θέσεις, εκτός από αυτές που αφορούν το ζήτημα της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014. Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Λευκορωσίας, είχε δηλώσει ότι οι συνομιλίες με την «εχθρική» Ουκρανία δεν ήταν εύκολες, αλλά το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται.

Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε χθες ότι η ένταση των ρωσικών αεροπορικών και πυραύλων έχει μειωθεί, προσθέτοντας ότι η Μόσχα συνεχίζει να αποσύρει στρατιωτικές της μονάδες από τη βόρεια Ουκρανία. Σε ανάρτησή του στο Facebook εξάλλου, προειδοποιεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις που υποχωρούν τοποθετούν νάρκες σε δρόμους και ορισμένους οικισμούς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του αργά χθες το βράδυ, τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να καταλάβουν τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ότι τα δυτικά κράτη δεν έχουν παράσχει στο Κίεβο επαρκή αριθμό αντιπυραυλικών συστημάτων.

Στο μεταξύ, ούτε και χθες οι αυτοκινητοπομπές που θα βοηθούσαν στην απομάκρυνση των αμάχων δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

Η Λιθουανία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ, μεταξύ των χωρών εφοδιασμού της Gazprom, που ανεξαρτητοποιείται από τον ρωσικό εφοδιασμό φυσικού αερίου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, η Λιθουανία έχει σταματήσει από τις αρχές του μήνα να εισάγει φυσικό αέριο από τη Ρωσία και οι ανάγκες της θα καλύπτονται μέσω υγροποιημένου φυσικού αερίου.

“Η Βρετανία ενδέχεται να κατασκευάσει έως και επτά νέους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο πλαίσιο μιας ριζικής επέκτασης της εγχώριας ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία” δηλώνει ο υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ στην κυριακάτικη έκδοση της Telegraph.

Αύριο αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της, ενώ αναζητούνται και ψηφιακά πειστήρια από τις ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης, που κατασχέθηκαν από το σπίτι της, στην Πάτρα.

15.823 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Κατέληξαν 52 ασθενείς, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 357.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το μεσημέρι στην Αττική, λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού αγώνα αντοχής από την Ακρόπολη ως το Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Στις 5 παίζουν: Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα. Στις 7: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και στις 8: Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Στα χθεσινά αποτελέσματα των πλέι άουτ: Λαμία- ΟΦΗ. 1-2. Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος: 0-0. Ιωνικός – Βόλος: 2-2 και Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός: 1-0.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα