back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό, στέλνει με την επίσκεψή του στην ουκρανική πόλη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Είμαι σήμερα εδώ εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για να μεταφέρω ανθρωπιστική βοήθεια για την ελληνική Ομογένεια, αλλά και για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο ελληνικό γενικό προξενείο και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Ρωσικές ρουκέτες έπληξαν το ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε σήμερα ο Αντόν Γκερατσένκο, ένας βοηθός στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Αυξάνονται τα στοιχεία για μαζικές δολοφονίες αμάχων, δηλαδή τα στοιχεία ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Στην πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι σοροί τουλάχιστον 20 αμάχων ανδρών εντοπίστηκαν στους δρόμους. Ήταν δεμένοι πισθάγκωνα. Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια θανάτου, πάντως, ο ένας άνδρας φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και υποστήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία βρίσκονται καθ’ οδόν, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ, δηλώνοντας ταυτόχρονα σοκαρισμένος από «τις θηριωδίες που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην απελευθερωμένη περιοχή του Κιέβου – Μπούκα». «Η Ε.Ε. βοηθά την Ουκρανία και τις ΜΚΟ στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για δίωξη στα διεθνή δικαστήρια» προσέθεσε ο Σαρλ Μισέλ.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Εξελίξεις εντός της εβδομάδας, όσον αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των δύο πρώτων παιδιών της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι υπήρξε εξωτερικός παράγοντας και μάλλον, και συγκεκριμένος τρόπος θανάτου. Αναφορικά με τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις, μίλησε για αστοχία εκτίμησης, η οποία θα μπορούσε να εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην ‘Ασκρη Βοιωτίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για φωτιά σε ελαιώνα κοντά στο χωριό ‘Ασκρη της δημοτικής ενότητας Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πλούσιες οι πολιτιστικές δράσεις στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ παιδικού βιβλίου που συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα, ως τις 8 το βράδυ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι με εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, προβολές ντοκιμαντέρ, και εικαστικά δρώμενα.

Η περιοχή στην Ακαδημία Πλάτωνος ήταν σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, είναι, μαζί με τους Αθηναίους, οι σύμμαχοί μας για τον πολιτισμό της καθημερινότητας” γράφει στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. “Σε όλες τις γειτονιές, σε όλη την πόλη – για καθαρότερη και ομορφότερη Αθήνα” τονίζει.

Στο Παλαιό Δημαρχείο, στο Παλαιό Φάληρο, θα τερματίζουν ως τις 9 και μισή το βράδυ τα δρομολόγια του Τραμ της γραμμής 7 -Ασκληπιείο Βούλας/Ακτή Ποσειδώνος- λόγω της διεξαγωγής του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ…

Στις 17:00 παίζουν: Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα.

Στις 19:00: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και στις 20:00: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, που αργότερα θα αυξηθούν. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα