back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Μπούκα, αλλά και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε σε νέο διάγγελμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας, η οποία όπως είπε να οδηγήσει στη λογοδοσία» των υπευθύνων.

Την επιβολή νέων κυρώσεων των δυτικών χωρών στη Ρωσία προανήγγειλε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Δύση θα συνεχίσει να διαθέτει όπλα στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική εισβολή».

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα εως στιγμής βρέθηκαν 410 πτώματα, σημειώνοντας ότι πολλά που δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Τους ισχυρισμούς του Κιέβου για μαζικές δολοφονίες αμάχων αρνείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

«Αυτές οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, την ερχόμενη Τρίτη. ««Η ΕΕ βοηθάει την Ουκρανία στην τεκμηρίωση της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου» ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι όλες οι υποθέσεις είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

«Οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, όπου σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Ένας νεκρός και 14 τραυματίες ο απολογισμός από το ρωσικό βομβαρδισμό στο Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία.

Επίσης ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε ένα νοσοκομείο στο Ρούμπιζνε, στην ανατολική Ουκρανία.

Στην 18η τακτική ανακρίτρια αναμένεται να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Δέκα χιλιάδες 358 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 356 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ…

Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα 0-0.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1.

Και Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα