back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για γενοκτονία – Σκόπιμη η «σφαγή» στη Μπούτσα

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στη χώρα του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να λογοδοτήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε ότι και άλλοι φέρουν ευθύνη. «Πιστεύω ότι όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές, όποιος δίνει οδηγίες και εντολές, πρέπει να τιμωρηθεί επαρκώς», είπε. Στην ερώτηση τι συνιστά για αυτόν «επαρκή» τιμωρία, απάντησε: «Όταν βρίσκουμε ανθρώπους με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και αποκεφαλισμένους … δεν ξέρω ποιος νόμος ή ποια ποινή φυλάκισης θα ήταν επαρκής για αυτό».

Σοκαρισμένος ο πλανήτης από την σφαγή στην Μπούχα – Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Νωρίτερα ο Ουκρανός υπουργός των Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα κατηγόρησε τη Ρωσία για μία σκόπιμη “σφαγή” στην πόλη Μπούτσα που βρίσκεται έξω από το Κίεβο και κάλεσε την ομάδα των κρατών G7 να προχωρήσει στην επιβολή νέων “καταστροφικών” κυρώσεων κατά της Μόσχας.

“Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να συλλέγουμε πτώματα, αλλά ο αριθμός έχει ήδη αυξηθεί σε εκατοντάδες. Πτώματα βρίσκονται στους δρόμους. Σκότωσαν αμάχους όταν αυτοί έμεναν στην πόλη και καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν αυτά τα χωριά και τους δρόμους” σύμφωνα με ανάρτηση του Κούλεμπα στο Twitter, που επικαλείται το υπουργείο του.

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τους ισχυρισμούς αυτούς. Η Μόσχα έχει προηγουμένως αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, αναφορικά με τη στοχοποίηση αμάχων.

Πέμπτο πακέτο κυρώσεων 

Την ίδια ώρα ο Αντρίι Σιμπίχα αναπληρωτής διευθυντής του προεδρικού γραφείου στην Ουκρανίας δήλωσε πως λόγω των βιαιοτήτων από τη Ρωσία στην πόλη Μπούτσα ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων θα πρέπει να επιβληθεί κατά της Ρωσίας, στοχοποιώντας όλες τις τράπεζες της, κλείνοντας λιμάνια για τα ρωσικά πλοία και επιβάλλοντας ένα εμπάργκο στο σύνολο του ρωσικού εμπορίου.

Αρνή τε τις καταγγελίες η Ρωσία 

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τις καταγγελίες. Η Μόσχα έχει προηγούμενα αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι έχει στοχοποιήσει αμάχους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα