back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σρι Λάνκα: Εμποδίστηκε διαδήλωση της αντιπολίτευσης – Μπλοκαρισμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε επίσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μπλοκαρισμένα σήμερα στη Σρι Λάνκα και στρατιώτες και ένοπλοι αστυνομικοί εμπόδισαν μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάσκα, καθώς ο θυμός αυξάνεται σε μια χώρα που μαστίζεται από μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση.

Το Twitter, το Facebook, το Whatsapp, το YouTube και το Instagram είναι μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν καταστεί μη προσβάσιμα σε όλη τη χώρα.

Πριν τεθεί σε εφαρμογή αυτός ο αποκλεισμός, ανώνυμοι ακτιβιστές είχαν απευθύνει μέσω του Ίντερνετ εκκλήσεις για νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα, σε συνδυασμό με hashtags εχθρικά προς την εξουσία, όπως #GoHomeRajapaksas («Έξω οι Ρατζαπάκσα»). «Μην αποθαρρυνθείτε από τα δακρυγόνα, πολύ σύντομα θα ξεμείνουν από δολάρια για να τα ξαναπρομηθευτούν», καλούσε χθες, Σάββατο, μια ανάρτηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι, με επικεφαλής βουλευτές της αντιπολίτευσης, συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την κατοικία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σατζίτ Πρεμαντάσα και άρχισαν να κατευθύνονται προς μία από τις πλατείες του Κολόμπο, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει μέχρι αύριο, Δευτέρα. Όμως γρήγορα εμποδίσθηκαν από μια μεγάλη ομάδα στρατιωτικών και αστυνομικών, οι οποίοι έφεραν αυτόματα τουφέκια, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Σε κανονικές συνθήκες, ο στρατός οφείλει να περιορίζεται σε ρόλο υποστήριξης της αστυνομίας. Όμως με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον πρόεδρο Ρατζαπάκσα, μπορεί να επεμβαίνει μόνος του, κυρίως για να συλλαμβάνει πολίτες.

«Ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα καλά θα κάνει να αντιληφθεί πως ο κόσμος στρέφεται κατά του αυταρχικού καθεστώτος του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάρσα νε Σίλβα, βουλευτής της συμμαχίας της αντιπολίτευσης SJB.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια κατάληψη της εξουσίας από το στρατό. Θα έπρεπε να γνωρίζουν πως είμαστε ακόμη μια δημοκρατία», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα