back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακή ημερίδα «Μύθοι και Αλήθειες για Αντιβιοτικά και Εμβόλια»

Διαβάστε επίσης

Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δασκάλων, νηπιαγωγών και γονέων με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για Αντιβιοτικά και Εμβόλια», διοργανώνει ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), στις 7 Απριλίου 2022 (17.00 – 18:30).

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές  της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στην ημερίδα συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου και Παπάγου- Χολαργού.

«Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη»

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο, που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και πρόκειται να διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη.

Στόχος

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των γονέων, σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας.

Info

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο email: polypefk@otenet,gr ή στο τηλέφωνο 2106145142 (κυρία Μαρία Ματσούνη).

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα