back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Δελής: Το ΚΚΕ δεν επιλέγει ιμπεριαλιστή, δεν επιλέγει ληστή και το εφαρμόζουμε στην πράξη

Διαβάστε επίσης

«Το ΚΚΕ δεν επιλέγει ιμπεριαλιστή, δεν επιλέγει ληστή και το εφαρμόζουμε στην πράξη», ανέφερε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Γιάννης Δελής, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» και στον Γιώργο Αποστολίδη, σχετικά με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας να απέχει από την ειδική συνεδρίαση της Βουλής, την προσεχή Πέμπτη, όπου θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ θα τηρούσε την ίδια στάση αν στην ελληνική Βουλή απευθυνόταν είτε ο Πούτιν, είτε ο Μπάιντεν.

«Δεν είναι κάτι που γίνεται ειδικά για τον πρόεδρο Ζιλένσκι και θεωρώ ότι αυτό εκφράζει τα συμφέροντα και τις αντιλήψεις της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και είναι προς το συμφέρον και του ουκρανικού λαού», σημείωσε.

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση Ζελένσκι, η οποία αποτελεί μέρος του προβλήματος, έβαλε κι αυτή το χεράκι της για την ένταση των ανταγωνισμών όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι κορυφώθηκαν με την απαράδεκτη και καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Επανέλαβε την ανάγκη σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, εκφράζοντας παράλληλα -όπως είπε- την αντίθεση του ΚΚΕ «στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία επιτίθεται και στο δικό της λαό με αντιλαϊκά μέτρα, με την απαγόρευση του ΚΚ της Ουκρανίας ακόμα και με την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα τους αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής, Γιώργου Λαμπρούλη, επειδή συμπαραστάθηκε στις διώξεις των ουκρανών κομμουνιστών το 2014».

Σχετικά με το ζήτημα των κυρώσεων, σχολίασε ότι «αυτοί που την πληρώνουν είναι οι ίδιοι οι μικροί αγρότες και παραγωγοί, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ μεγάλο προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθεί από δω και πέρα η ζωή τους».

Τέλος, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, εκτίμησε ότι θα ήταν λάθος να στείλει η κυβέρνηση το μήνυμα ότι αυτή έληξε, κάνοντας λόγο για ένα ιδιότυπο πόλεμο.

«Από τη μια βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται κι από την άλλη τους νεκρούς να μην πέφτουν. Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα, να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας. Θα πρέπει τα αντιϊκά φάρμακα να χορηγηθούν σε όλους τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και βεβαίως να υπάρχει ένα σοβαρό επιστημονικό, εμβολιαστικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να κτιστεί και με αυτόν τον τρόπο το τείχος ανοσίας. Να επικοινωνηθεί ακόμη καλύτερα κι επιστημονικότερα για να πειστούν κι όσοι έχουν ακόμη αμφιβολίες».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα