back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣτΕ: Συζητήθηκε η προσφυγή για τα αναδρομικά τετραετίας που ζητούν συνταξιούχοι

Διαβάστε επίσης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα σε πιλοτική δίκη η προσφυγή για τα αναδρομικά τετραετίας που ζητούν συνταξιούχοι από τις διαφορές στις επικουρικές τους συντάξεις, μαζί με τα δώρα και τα επιδόματα, αλλά και την αποζημίωσή τους από το ελληνικό δημόσιο για τη μη καταβολής τους μέχρι τώρα.

Με αφορμή προδικαστικό ερώτημα του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, μετά τις χιλιάδες προσφυγές στη Δικαιοσύνη από τους συνταξιούχους, το θέμα απασχόλησε, με τη μορφή πιλοτικής δίκης, τη διευρυμένη (επταμελή) σύνθεση του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ υπό την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει η απόφαση η οποία αναμένεται είναι ότι ήδη 14.600 συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ άσκησαν παρεμβάσεις υπέρ των προσφευγόντων στα Διοικητικά Δικαστήρια, η μία μάλιστα εκ των οποίων, φέρει 14.304 υπογραφές. Επίσης, παρέμβαση έχει ασκήσει και το Σωματείο Σιδηροδρομικών Μακεδονίας-Θράκης.

Οι συνταξιούχοι, (ανάμεσά τους ορισμένοι με βαριά αναπηρία), διεκδικούν αναδρομικά διαφορές από επικουρικές συντάξεις και δώρα-επιδόματα (13η και 14η σύνταξη) από 1.1. 2012 έως 31.10.2016 έως 2016), αλλά και τα ποσά που αναλογούν από την κατάργηση των εν λόγω επιδομάτων.

Μίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα