back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λιβαδάκι Ηλείας – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Διαβάστε επίσης

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από χθες το βράδυ, στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

Κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές Λιβαδάκι, Πτελέα και Καλλιθέα.

Επίσης, το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Για μία πολύ δύσκολή νύχτα με ισχυρούς ανέμους, έκανε λόγο -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ιωάννης Δάγκαρης. «Η φωτιά κατέστρεψε μία τεράστια περιοχή, ιδιαίτερου κάλους. Με μία πρόχειρη και γρήγορη εκτίμηση υπολογίζω ότι έχουν καταστραφεί 300 στρέμματα δασικής έκτασης. Δεν κάηκε κανένα σπίτι και δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή, ενώ δεν καταστράφηκαν ούτε καλλιέργειες» ανέφερε και εκτίμησε ότι στο τέλος της ημέρας σήμερα θα καταφέρουν να τοθασεύσουν τη φωτιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα