back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απεργιακό «μπλακ άουτ» αύριο – Στους δρόμους τα συνδικάτα κατά της ακρίβειας

Διαβάστε επίσης

Απροσπέλαστο θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που έχουν κηρύξει για αύριο, Τετάρτη.

Οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, διεκδικούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

Τα συνδικάτα, χαρακτηρίζουν τα μέτρα για την στήριξη του εισοδήματος, τα οποία δημοσιοποίησε προ ημερών η κυβέρνηση, ανεπαρκή και ετεροχρονισμένα, καθώς -όπως επισημαίνουν- ουσιαστικά το κύμα ακρίβειας πλήττει τα νοικοκυριά από τον περασμένο Οκτώβριο.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ αλλά και οι συνδικαλιστικοί φορείς των μικρομεσαίων εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προσδιορίσει ως χώρο πραγματοποίησης του συλλαλητηρίου την πλατεία Συντάγματος, την ίδια ώρα.

Καλό θα ήταν οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, δεδομένου ότι νωρίτερα θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία, όπως οι πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος και Κοραή.

Σε ό,τι αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό θα μείνει την Τετάρτη η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική. Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην κινητοποίηση, θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα