back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης δηλώνουν τα μέλη της οργάνωσης «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης». Παράλληλα ζητούν από σωματεία, συλλογικότητες και φορείς, που συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου, η κατάληξη της απεργιακής πορείας να είναι στο Νοσοκομείο Λοιμωδών.

«Ζητάμε την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη το οποίο σταμάτησε τη λειτουργία του το 2013. Εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό στελεχωμένο και εξοπλισμένο, παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η κα Μαργαρίτα Μαργαρίτη μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου. «Το αίτημα μας είναι και συγκεκριμένο και συμβολικό. Ο αγώνας μας καταδεικνύει την απαξίωση, από την κυβέρνηση του συστήματος δημόσιας υγείας και την ανάγκη που έχει η πόλη μας από δημόσιες υγειονομικές δομές».

«Οι κινητοποιήσεις μας ξεκίνησαν από τον περασμένο Νοέμβριο» προσθέτει η κα Μαργαρίτη. «Έχουμε απευθυνθεί στο Ιταλικό προξενείο, στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, σε σωματεία, συλλογικότητες και φορείς της πόλης. Κάθε Κυριακή βρισκόμασταν στο προαύλιο του νοσοκομείου μαζί με κατοίκους, υγειονομικούς, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και σωματεία πραγματοποιώντας συνελεύσεις για τις περαιτέρω κινήσεις μας. Προχωρήσαμε και σε συμβολική κατάληψη για κάποιες ώρες του νοσοκομείου με στόχο να επικοινωνήσουμε το αίτημα μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει από τους υπεύθυνους μια απάντηση στο αίτημα μας. Να σημειώσω πως και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και του δήμου Νεάπολης Συκεών αλλά και το Εργατικό Κέντρο έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ της επαναλειτουργίας του Λοιμωδών».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με διάφορους τρόπους, έως ότου πάρουμε μία απάντηση γιατί ένα νοσοκομείο το οποίο, ειδικά την εποχή που η δημόσια υγεία βάλλεται από ένα λοιμώδες νόσημα, θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη ειδική γνώση και κλίνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστό και θεωρείται από την κυβέρνηση αχρείαστο», επισημαίνει η κα Μαργαρίτη. «Παράλληλα ζητάμε την στήριξη όλων των ενεργών πολιτών σε αυτήν την προσπάθεια για το αυτονόητο προσωπικό και συλλογικό συμφέρον: Ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό ΕΣΥ, προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους στο οποίο η Υγεία θα έχει τη θέση κοινωνικού αγαθού και όχι εμπορεύματος».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα