back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πλαφόν 3% στην αύξηση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης – Αναδρομική ισχύ

Διαβάστε επίσης

Τροπολογία που θα ορίζεται πλαφόν 3% στην αύξηση των ενοικίων που αφορούν επαγγελματική στέγη και η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από τις αρχές του έτους,θα προωθήσει τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτό γνωστοποίησε από το βήμα του Κοινοβουλίου,ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι στόχος της ρύθμισης είναι να προστατευθούν οι επιχειρήσεις από υπέρογκες αυξήσεις ενοικίων.

Με άλλη τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημοσιοποιεί τις επωνυμίες των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί αισχροκέρδειας. Ο κ.Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι την ώρα του πολέμου οποιαδήποτε προσπάθεια για περισσότερο κέρδος είναι μαυραγοριτισμός και ζήτησε την υπερψήφιση της τροπολογίας με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, ώστε αυτό να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα δικαστήρια όταν έρθει η ώρα να κρίνουν τη συνταγματικότητα της ρύθμισης.

Τέλος,ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι με Τρίτη τροπολογία που προωθεί

η κυβέρνηση, παρατείνεται για ένα χρόνο και συγκεκριμένα έως το τέλος του 2023,η θητεία των διοικήσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα