back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ηλεία και στο Ξυλόκαστρο, υπό μερικό έλεγχο στη Ρόδο

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ηλείας, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος εξέφρασε «προβληματισμό και ανησυχία, για τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό δασικών πυρκαγιών που έχουν προκληθεί από ανθρώπινη αμέλεια κατά την καύση αγροτικών υπολειμμάτων». Επίσης πρόσθεσε, ότι «δεν δικαιολογούνται για την εποχή, έπειτα από έναν χειμώνα με πολλές και έντονες βροχοπτώσεις και σε μια εποχή με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας». Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Ηλείας 13 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και ένα για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σε ένα ακόμη άτομο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι αναγκαία η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με κάθε τρόπο και μέσο, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον».

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με τις πρώτες ώρες. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στη Ρόδο, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο χωριό Σορωνή ενώ ήταν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, λόγω των ισχυρών ανέμων. Επειδή υπάρχει κίνδυνος για αναζωπυρώσεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος σε ανακοίνωση του τόνισε: «Η φωτιά στη Σορωνή οριοθετήθηκε. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν εξαιρετική δουλειά και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά τους εθελοντές. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου, εκεί από την πρώτη στιγμή, με λύσεις.»

 

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα