back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιτροπές Εμβολιασμού και Εμπειρογνωμόνων: 4η δόση, πιστοποιητικά και τεστ στο επίκεντρο

Διαβάστε επίσης

Συνεδρίασε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και κατά πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η απόφαση για ισχυρή σύσταση συμπληρωματικής δόσης προς τους άνω των 60 ετών.

Στις 18:00 στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της Covid-19 αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η απόφαση. Σημειώνεται ότι η 4η δόση γίνεται με τα εμβόλια mRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, και τυπικά, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις έχουν ισχύ για εννέα μήνες και τα πιστοποιητικά νόσησης για έξι μήνες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται επίσης το πλάνο της άρσης των μέτρων που έχει ζητήσει η κυβέρνηση, με τους ειδικούς, να έχουν εισηγηθεί να μην αρθεί κανένα μέτρο έως και την Πρωτομαγιά. Ωστόσο η 2α Μαΐου θεωρείται ένα «ορόσημο» για την άρση της υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικών για πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους. Εκτός από τα πιστοποιητικά, αντικείμενο συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τόσο η κατάργηση της μάσκας, όσο και η μείωση των τεστ.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα