back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόντρα Χατζηδάκη-Ξενογιαννακοπούλου μετά τις δηλώσεις Τσίπρα με αφορμή το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ

Διαβάστε επίσης

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις προβλέψεις του υπό προώθηση νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ και την κατάσταση που επικρατεί την αγορά εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επισήμανε, ότι «η δήλωση του κ. Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ δείχνει, ότι έχει απλώς τρικυμία εν πολιτικώ κρανίω”.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης διερωτάται αν ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει τους απατεώνες. Δηλαδή, εξηγεί, τους καταχραστές που μόνοι τους δήλωναν εισόδημα 50.000 και 100.000 ευρώ ετησίως, αλλά ήθελαν να είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Το γάντι σήκωσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάνοντας λόγο για “δήλωση -ντροπή του υπουργού Εργασίας που χαρακτηρίζει “καταχραστές και απατεώνες” τους νόμιμα εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ”.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε, ότι ο κ. Χατζηδάκης, “προφανώς σε κατάσταση πανικού από την κοινωνική κατακραυγή ενάντια στις επιλογές του, καταφεύγει στην προσφιλή του μέθοδο: Κοινωνικός αυτοματισμός, προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή, την υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, τις τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των ανέργων που οδηγούν στον αποκλεισμό τους από το μητρώο του ΟΑΕΔ μέχρι και στη στέρηση του επιδόματος ανεργίας, την περιθωριοποίηση των κοινωνικών εταίρων και την απαξίωση των κοινωνικών προγραμμάτων του Οργανισμού”.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα