back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μακρόν: Πολύ πιθανόν να έγιναν εγκλήματα πολέμου στη Μπούτσα

Διαβάστε επίσης

Σχολιάζοντας τις υπό διερεύνηση δολοφονίες στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως είναι «πολύ πιθανόν» να πρόκειται για «εγκλήματα πολέμου».

«Πολύ πιθανόν να πρόκειται για ένα έγκλημα πολέμου που διαπράχτηκε εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η Ουκρανία και πολλές χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Ρωσία ότι σκότωσε εκατοντάδες αμάχους κατά την κατάληψη της πόλης από ρωσικά στρατεύματα.

Από την πλευρά της η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ουκρανική «προβοκάτσια».

Εξάλλου, ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «αβάσιμες» και «σκανδαλώδεις» τις επικρίσεις του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο γάλλος πρόεδρος με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι αβάσιμες και σκανδαλώδεις, αλλά δεν με εκπλήσσουν» γιατί ο κ. Μοραβιέτσκι, που υποστηρίζεται από «ένα ακροδεξιό κόμμα», «αναμειγνύεται στη γαλλική προεκλογική εκστρατεία» αφού «δέχθηκε πολλές φορές τη κυρία Λεπέν», την οποία «υποστηρίζει», δήλωσε ο Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα