back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς Ρώσους και Λευκορώσους δρομείς ο Μαραθώνιος της Βοστώνης

Διαβάστε επίσης

Χωρίς την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων δρομέων, θα διεξαχθεί ο εφετινός Μαραθώνιος της Βοστώνης, που έχει προγραμματισθεί για τις 18 Απριλίου.

Η αιτία για την απόφαση αυτή, είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές του αγώνα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή η απαγόρευση, αφορά δρομείς, οι οποίοι διαμένουν στην Ρωσία και στην Λευκορωσία, ενώ ομογενείς ρωσικής ή λευκορωσικής καταγωγής θα μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα υπό τον όρο, ότι δεν φορούν τα χρώματα της χώρας προέλευσής τους, δήλωσε η Αθλητική Ένωση της Βοστώνης.

«Πιστεύουμε ότι το τρέξιμο είναι ένα παγκόσμιο άθλημα και ως εκ τούτου, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον λαό της Ουκρανίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθλητικής Ένωσης Βοστώνης, Τομ Γρίλκ, προσθέτοντας ότι οι διοργανωτές ήταν «τρομοκρατημένοι και εξοργισμένοι» από τις αναφορές και τις εικόνες που δείχνουν τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, που ακυρώθηκε το 2020 και στην συνέχεια διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2021 με μικρότερο από τον κανονικό αριθμό συμμετεχόντων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιστρέφει εφέτος υπό το συνηθισμένο καθεστώς.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα