back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εμ. Μακρόν: Έχω αμείωτη ενέργεια, οι κρίσεις με έχουν σφυρηλατήσει

Διαβάστε επίσης

«Οι κρίσεις με έχουν σφυρηλατήσει, έχω ακόμα αμείωτη ενέργεια, που μου επιτρέπει να κάνω τα πράγματα με πιο ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο από ό,τι πριν από πέντε χρόνια”, τονίζει ο Εμανουέλ Μακρόν σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Στον τομέα της μετανάστευσης, τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή, αλλά ενισχύσαμε την προστασία των συνόρων και αυστηροποιήσαμε πολύ τους όρους εισόδου στην επικράτειά μας» αναφέρει ως προς το μεταναστευτικό ο Μακρόν τονίζοντας, ότι «η χώρα μας δεν κατακλύζεται από ξένους όπως ισχυρίζονται ορισμένοι», και ότι η «μηδενική μετανάστευση» δεν είναι ούτε, ρεαλιστική ούτε επιθυμητή.

Ερωτηθείς για τη μορφή που θα έχει η μελλοντική πλειοψηφία του σε περίπτωση επανεκλογής του αναφέρει: “Είμαι υπέρ της ενότητας, της συνένωσης και της σαφήνειας”, ενώ στην ερώτηση για το αν θα ορίσει πρωθυπουργό προερχόμενο από τη δεξιά απαντά, ότι “πρέπει κανείς να επιλέγει εκείνον ή εκείνη που φαίνεται πιο συμβατός με αυτό που επιδιώκει τη δεδομένη στιγμή”.

Για ενδεχόμενη διάλυση της Βουλής νωρίτερα από τον Ιούνιο που προβλέπεται απαντά, ότι “ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διεθνής κατάσταση έχουν συνέπειες στις ζωές των συμπατριωτών μας και στις ζωές των εταιρειών μας», και ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η δυνατότητα διαλυσης του Κοινοβουλίου σε περίπτωση ανάγκης μου φαίνεται σημαντική”.

Μιλώντας για την προεκλογική του εκστρατεία δηλώνει κατηγορηματικά, ότι “η συζήτηση για τον πόλεμο, τη γεωπολιτική, την ενέργεια, την αγοραστική δύναμη ή την εργασία δεν είναι ούτε υποκατάστατο εκστρατείας ούτε μη εκστρατεία”.

Αναφερόμενος στην «υπόθεση McKinsey» τονίζει, ότι αυτή η εταιρεία συμβούλων αντιπροσωπεύει μόνο το 4% των συμβάσεων που ανατέθηκαν” προσθέτοντας, ότι “η McKinsey αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Εθνική Οικονομική Εισαγγελία. Αυτό είναι καλό γιατί στο τέλος θα ξέρουμε αν υπάρχει ή όχι φοροδιαφυγή”.

Ο Μακρόν αναφέρει επίσης ότι “από τον πρώτο χρόνο” της επόμενης θητείας του θέλει να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στα σχολεία, στην υγεία, στο ασφαλιστικό και στη δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για την οικονομία σημειώνει ότι στόχος είναι η πλήρης απασχόληση, η σύνταξη στα 65 και η κρατική μεταρρύθμιση, ενώ ερωτηθείς για το ουκρανικό έκανε λόγο για πιθανό έγκλημα πολέμου στην Μπούτσα ενώ δε δίστασε να ταχθεί υπέρ και “νέας δέσμης κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας”.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα