back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα στη Κηφισιά

Διαβάστε επίσης

Τη δράση «Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα» στο Παραδοσιακό Κέντρο Κηφισιάς, διοργανώνει ο δήμος, στις 10 Απριλίου 2022 από τις 10:00 πμ έως και τις 6:00 μμ., καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν.

«Το παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς προσφέρεται για περπάτημα στις γραφικές γειτονιές με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα Αρχοντικά αλλά και για γευστικές απολαύσεις στα γραφικά καφέ και εστιατόρια του Δήμου μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ελάτε να ποδηλατήσουμε και να περπατήσουμε  όλοι μαζί»

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση αλλάζοντας  τις συνήθειες τους για μια ημέρα και επιλέγοντας για την μετακίνηση τους μέσα φιλικά στο περιβάλλον.

Η κίνηση των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται τις συγκεκριμένες ώρες στους δρόμους Αργυροπούλου, Παπαδιαμάντη, Παναγίτσας, Κολοκοτρώνη, Λεβίδου, Κασσαβέτη, Διονύσου, Πεντέλης, Γεωργαντά, Δημοσθένους και Κύπρου. Η διοχέτευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Για τον ασφαλή αποκλεισμό του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς για τα αυτοκίνητα και την παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες θα συνδράμουν η Τροχαία Κηφισιάς και η Δημοτική Αστυνομία.

Η δράση «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» είχε πραγματοποιηθεί και στο πλαίσιο του Mobility Week του Προγράμματος SPARCS, τον Σεπτέμβριο με ιδιαίτερη επιτυχία, επισημαίνουν από το δήμο Κηφισιάς.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα