back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη θα ζητήσει η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη θα ζητήσει η Ελλάδα από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης».

Η Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη για να κρύψει τα “χιλιάδες” θύματα σε αυτήν την πολιορκημένη πόλη, όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, κατήγγειλε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Πιστεύω ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη είναι ότι, εφόσον οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν ‘καθαρίσει’ τα πάντα, φοβούνται ότι ο κόσμος θα δει τι συμβαίνει εκεί”, είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Habertürk.

“Δεν πρόκειται για δεκάδες αλλά για χιλιάδες σκοτωμένους και χιλιάδες τραυματίες”, συνέχισε. “Ξέρουμε πόσοι (Ουκρανοί) στρατιώτες σκοτώθηκαν εκεί και πόσοι τραυματίστηκαν, αλλά δεν ξέρουμε πόσοι πολίτες”, πρόσθεσε. “Αλλά σε κάθε περίπτωση (οι Ρώσοι) δεν θα μπορούν να τα κρύψουν όλα (…) Ένας τόσο μεγάλος αριθμός είναι αδύνατον να τον αποσιωπήσεις. Και πιστεύω ότι θα το δούμε όλοι όταν θα μπορέσουμε να μπούμε” στη Μαριούπολη, συνέχισε.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα