back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Η Ουγγαρία βοηθά τον Πούτιν στον πόλεμο εναντίον μας

Διαβάστε επίσης

Το Κίεβο κατηγόρησε σήμερα την Ουγγαρία, ότι βοηθά τον Πούτιν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, την επομένη των δηλώσεων του Βίκτορ Ορμπάν που δηλώνει έτοιμος να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο πληρώνοντας σε ρούβλια, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Αυτή είναι μια μη φιλική θέση απέναντι στο κράτος μας”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο εκτιμώντας, ότι η Ουγγαρία “καταστρέφει την ενότητα της ΕΕ” με τη θέση αυτή, κρίνοντας “κυνική” την ουγγρική πρόταση να διοργανώσει ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βουδαπέστη.

“Αν η Ουγγαρία θέλει πράγματι να μπει ένα τέλος στον πόλεμο, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει να καταστρέφει την ενότητα της ΕΕ, να υποστηρίξει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, να βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία”, πρόσθεσε, και να μην δημιουργεί πρόσθετους πόρους χρηματοδότησης της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής”.

Ο Νικολένκο κατήγγειλε επίσης “την απροθυμία των Ούγγρων ηγετών να αναγνωρίσουν την ευθύνη της Ρωσίας στις ωμότητες του ρωσικού στρατού στην Μπούτσα, την Ιρπίν και το Χοστομέλ”, όπου εκατοντάδες πτώματα αμάχων ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό “θα μπορούσε να ενισχύσει το αίσθημα ατιμωρησίας της Ρωσίας και να την ενθαρρύνει να διαπράξει νέες ωμότητες”, προειδοποίησε.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο απαντώντας δήλωσε, ότι ο Ουκρανός ομόλογός του δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του και κάλεσε το Κίεβο “να σταματήσει να μας προσβάλλει”.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα