back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Το Σεντούκι με τα Αμύθητα Σεντέφια»: Διαδικτυακή εκδήλωση για παιδιά

Διαβάστε επίσης

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για νεαρούς βιβλιόφιλους με αφορμή το βιβλίο της Τζέμης Τασάκου Το Σεντούκι με τα Αμύθητα Σεντέφια, που κυκλοφορεί σε εικονογράφηση της Ράνιας Βαρβάκη.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών και πραγματοποιείται online μέσω Zoom την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 11:00. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά.
«Τα σπίτια και τα κτήματα μπορούν να γίνουν στάχτη κι αποκαΐδια, τα σεντέφια που κουβαλάς επάνω σου κανένας δεν μπορεί να σου τα πάρει…». Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, στην εκδήλωση μαθαίνουμε τι σημαίνει η λέξη… «σεντέφι», και μαζί την ιστορία της μικρής Κλειώς, που μεγαλώνει κατά τη διάρκεια των γεγονότων της Καταστροφής. Θα καταφέρει άραγε να σώσει το σεντούκι του παππού της, που κρύβει μέσα θησαυρούς, όπως τα έπη του Ομήρου, την Ιστορία του Ηρόδοτου, και φράσεις του Ηράκλειτου; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί, με τη βοήθεια της συγγραφέως.

Η Τζέµη Τασάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. Το 1996 διακρίθηκε σε διαγωνισµό πρωτοεµφανιζόµενων συγγραφέων µε το διήγηµα «Ο Διονύσης, ο Διόνυσος και η µαµά Ηλέκτρα». Το 2002 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το µυθιστόρηµά της Το κρυφό µονοπάτι και το 2003 από τον ίδιο θεσµό για το µυθιστόρηµα Το σεντούκι µε τα αµύθητα σεντέφια. Το 2006 το παραµύθι της Τα ξύλινα παπούτσια της Ξανθής συµπεριλήφθηκε στη λίστα των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 11:00

Διεύθυνση: Online μέσω Zoom

Παρακολούθηση: Eλεύθερη με προεγγραφές εδώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα