back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Παρασκευής: Σε μεταβατικό στάδιο ο κορονοϊός – Πιθανή 4η δόση εμβολίου το φθινόπωρο

Διαβάστε επίσης

Στην εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα- αν δεν έχουμε κάποια νέα παραλλαγή- θα γίνεται όλο και πιο ηπιότερη η Covid -19, με αποτέλεσμα να μπορεί να διαχειρίζεται σχεδόν ως ένα νόσημα, όπως για παράδειγμα αυτό της γρίπης, προέβη ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Δηλαδή, όπως εξήγησε,  ως ένας ιός ο οποίος δεν προκαλεί σοβαρό πρόβλημα και κάθε κύμα μπορεί να είναι καλά διαχειρίσιμο.

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ετήσιο εμβολιασμό των πολιτών, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι εξαρτάται και από το πρότυπο διασποράς του ιού.

«Η γρίπη παρουσιάζει μια εποχική εμφάνιση, ένα εποχικό πρότυπο διασποράς, μόνο την περίοδο τη χειμερινή παρουσιάζει εξάρσεις, κάτι το οποίο ακόμη δεν έχει καθιερωθεί για τον κορονοϊό, αλλά σε κάθε περίπτωση προς τα εκεί θα κινηθούμε κι όταν έχουμε και το συγκεκριμένο πρότυπο διασποράς και το εμβόλιο να μας καλύπτει για ένα έτος, θα πραγματοποιείται σε αυτή τη χρονική βάση» σημείωσε, προσθέτοντας ότι μέχρι τότε θα πραγματοποιείται εμβολιασμός σε συχνά χρονικά διαστήματα, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

«Για τις μη ευπαθείς ομάδες, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η τρίτη δόση δεν παρέχει ικανοποιητική προστασία» συμπλήρωσε χωρίς όμως να αποκλείσει μία τέταρτη ενισχυτική δόση για τους κάτω των 60 ετών την περίοδο του φθινοπώρου και ανάλογα με τα τότε δεδομένα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα