back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος της κριτικής πρέπει να είναι η Βουλή και όχι η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

«Στόχος της κριτικής πρέπει να είναι η Βουλή και όχι η κυβέρνηση», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας την παρουσία των μαχητών του Αζόφ παράλληλα με την παρουσία του Ζελένσκι στην ειδική συνεδρίαση του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Η δήλωση Ζελένσκι για τον αγώνα που δίνει η χώρα του με τη φράση “ελευθερία ή θάνατος” είναι ένα ισχυρό μήνυμα. Από εκεί και πέρα η απάντηση της κυβέρνησης για όσους άλλους παρουσιάστηκαν πλην του κ. Ζελένσκι ήταν ξεκάθαρη. Να δεχθώ λοιπόν την κριτική ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία αλλά στόχος της κριτικής πρέπει να είναι η Βουλή και όχι η κυβέρνηση».

Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης επέκρινε τον κ. Ζελένσκι για το γεγονός ότι δεν έκανε καμία αναφορά ούτε στην Ελληνική ούτε και στην Κυπριακή Βουλή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο«Οι σχέσεις του Ουκρανού προέδρου με την Τουρκία δεν του επέτρεψαν να τοποθετηθεί για την εισβολή στην Κύπρο και αυτό δεν καταγράφεται στα θετικά του» τόνισε και πρόσθεσε: «θα έπρεπε να είχε γίνει αναφορά από τον κ. Ζελένσκι όταν μαχόμαστε για κοινές αξίες οι οποίες δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Εμείς υπηρετούμε αυτές τις αξίες γιατί είναι κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και όχι γιατί μας βολεύει». 

Αναφερόμενος στην αντίθεση των ΗΠΑ, όπως εκφράστηκε και από την Αμερικανίδα αναπληρώτρια υπουργό εξωτερικών για τον αγωγό East Med, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολίασε πως οι ΗΠΑ έχουν τη θέση τους αλλά η χρηματοδότηση είναι από την ΕΕ και από τις αγορές: «περιμένουμε την οικονομοτεχνική μελέτη που θα καθορίσει τη βιωσιμότητα του έργου. Δεν φαίνεται πως οι ΗΠΑ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες με LNG άρα πρέπει να βρεθούν και άλλες πηγές και στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν ικανά αποθέματα».

Τέλος ερωτηθείς  για τη νέα διπλωματία των αγωγών και το εάν μπορεί να ωθήσει την Άγκυρα  να συνεχίζει να πιέζει σκληρά για να διαδραματίσει έναν ενισχυμένο ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «καμία ενεργειακή πρωτοβουλία δεν μπορεί να υπάρξει με την συμμετοχή της Άγκυρας αν δεν αναγνωριστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, αυτό λέει η γεωγραφία, αυτό λέει και ο χάρτης, όποιος νομίζει ότι μπορεί να παρακάμψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, πλανάται πλάνην οικτράν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα