back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε γενικότερη χαλάρωση αποδίδουν οι Αθηναίοι την τελευταία έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Σε συνέπειες της γενικότερης χαλάρωσης, αποδίδουν οι Αθηναίοι την τελευταία έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του 9.84.

Παράλληλα, η πλειοψηφία κρίνει ότι οι συνεχόμενες μεταλλάξεις αποδυνάμωσαν αφενός τον ιό όσον αφορά τος γενικότερες παρενέργειες, αλλά αφετέρου έγινε πιο μεταδοτικός για να επιβιώσει…

Στις συνέπειες αφενός της γενικότερης χαλάρωσης, αρχής γενομένης από το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, αποδίδουν οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες την τελευταία έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι τόσο η άρση στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όσο και η γενικότερη χαλάρωση που καταγράφεται από την περίοδο της Καθαρής Δευτέρας μέχρι και σήμερα, οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Σε όλα αυτά, όπως σημειώνουν οι περισσότεροι, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι «η χώρα μας δεν έχει φτάσει στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης άλλων χωρών που κι αυτές αποσύρουν μέτρα».
Τέλος, οι περισσότεροι τονίζουν ότι η μετάλλαξη της Όμικρον 2, η οποία ανακαλύφθηκε παράλληλα με την Όμικρον, φαίνεται πλέον ότι είναι πιο μεταδοτική, παρά την γενικότερη εξασθένηση του ιού.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα