back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο ΣτΕ συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης της υπ. απόφασης για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Διαβάστε επίσης

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Ανάμεσα σε αυτούς που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων κι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δικηγόροι, ένας γιατρός κι ένας ιερέας. πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι, κ.λπ., οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Από την πλευρά του δημοσίου ζητήθηκε την αναβολή της συζήτησης κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Οι συνήγοροι των προσφευγόντων αφού άσκησαν έντονη κριτική στη στάση του δημοσίου, χαρακτηρίζοντάς την προσβλητική για το ΣτΕ, τόνισαν πως το εν λόγω πρόστιμο είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ΕΣΔΑ και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΧΘΔΕΕ). Υποστήριξαν επίσης πως αποτελεί «ωμό και ανήθικο εκβιασμό» θέτοντας το δίλημμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών « εμβόλιο ή μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ, χωρίς μάλιστα να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και οικονομικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται σε συνταξιούχους των 300 ευρώ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα