back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκλονισμένοι από την πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ δήλωσαν Σολτς και Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζόνσον και ο καγκελάριος της Γερμανίας Σολτς δήλωσαν συγκλονισμένοι από την πυραυλική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ σε κοινή συνένετευξη τύπου στο Λονδίνο. Παράλληλα επιβεβαίωσαν, ότι στόχος των κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία είναι ο τερματισμός του πολέμου, αλλά και η απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.  

Ακόμη, ο βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε την αποστολή όπλων της χώρας του και της Γερμανίας στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος αναφερόμενος στις εικόνες των νεκρών αμάχων, είπε: “H ευθύνη ανήκει στον ρώσο πρόεδρο”, επισήμανε, ότιδεν στέλνουμε μόνο χρήματα, αλλά και όπλα στην Ουκρανία”, και κάλεσε εκ νέου τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο.Ζητάμε τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει άμεσα”, είπε. Τόνισε ακόμη, ότι το ζητούμενο τώρα είναι η επιβολήδραματικώνκυρώσεων στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς τες εξαιρετικά αποτελεσματικές.  

Αναφερόμενος στην ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία ο κ. Σολτς είπε, ότι η Γερμανία κάνει τα πάντα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. “Ο Πούτιν ήταν σίγουρος, ότι δεν θα είμαστε ενωμένοι. Θα βιώσει όμως το γεγονός, ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι”, ανέφερε τονίζοντας, ότι αυτό ισχύει όχι μόνο για την ΕΕ αλλά και για τη G7 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία).  

Και οι δύο ηγέτες τόνισαν, ότι στην παρούσα φάση, η πλήρης απεξάρτηση δεν είναι εφικτή, καθώς δεν μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα οι ποσόστητες φυσικού αερίου που εισάγονται από τη Ρωσία. Παράλληλα, διευκρίνισε ο κ. Σολτς, ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές τονίζοντας, ότι πρώτα πρέπει να δημιουργηθούν τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου.  

“Η υποδοχή και η κατανομή των προσφύγων αποτελεί μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο καθήκον”, είπε ο γερμανός καγκελάριος, ευχαριστώντας της χώρες, που ήδη το πράττουν.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα