back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; 08-04-2022

Διαβάστε επίσης

Δύο εκδηλώσεις που αμφισβητούν ευθέως την έννοια της κανονικότητας προτείνουμε για τη σημερινή σας έξοδο.  
 

Τρεις ημέρες γεμάτες πειραματισμό που διερευνούν τι είναι κανονικό, αποδεκτό ή μη στη μουσική είναι το Bordeline festival που διεξάγεται σε τέσσερα σημεία της Αθήνας: τη Στέγη, τη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία, το Ρομάντσο και το Πάρκο Δουργουτίου. Στη φετινή ενδέκατη εκδοχή του, θα ακουστούν ηλεκτρονικές και ανατρεπτικές διεθνείς μουσικές από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. 

Η σημερινή πρώτη μέρα φέρνει στο επίκεντρο δύο οπτικοακουστικές περφόρμανς, με αποκορύφωμα μια περιστρεφόμενη τεράστια χορδή που εκτείνεται μέχρι την οροφή της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης.  Υπάρχουν δράσεις με ελεύθερη είσοδο ή και με εισιτήριο που κοστίζει από 3 έως 10 €. 

 

Το ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», που είναι η καταγραφή του ομώνυμου προγράμματος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ARTOGETHER για την προβολή του έργου καλλιτεχνών με αναπηρία και την ισότιμη πρόσβαση στην Τέχνη, προβάλλεται σήμερα στο κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. 

 Στο πρόγραμμα αυτό έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέχθηκαν με τα χειρόγραφα 25 Ελλήνων λογοτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Βασιλικός και ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους συντελεστές του προγράμματος και βαθαίνει τον διάλογο ανάμεσα στους εικαστικούς και τους λογοτέχνες. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση των συντελεστών με το κοινό. Ώρα έναρξης 6.30, είσοδος ελεύθερη για το κοινό. 

 

Ήταν οι προτάσεις της ημέρας από τη Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα