back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την εκταφή πτωμάτων από ομαδικό τάφο στην Μπούτσα της Ουκρανίας ξεκινούν ιατροδικαστές

Διαβάστε επίσης

Ιατροδικαστές ξεκίνησαν σήμερα την εκταφή πτωμάτων αμάχων από ομαδικό τάφο στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, τυλίγοντας τα πτώματα σε μαύρους πλαστικούς σάκους. Σύμφωνα με αξιωματούχους οι άμαχοι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Ο Ρουσλάν Κραβτσένκο από το γραφείο του εισαγγελέα στην Μπούτσα τόνισε, ότι έχει γίνει εκταφή 20 σορών, 18 εκ των οποίων έφεραν τραύματα και θραύσματα από πυροβόλα όπλα. Πρόσθεσε, ότι ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες εργαζόταν σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης.

«Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν, ότι αυτοί οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Χωρίς κανένα λόγο, απλώς περπατούσαν στον δρόμο ή απομακρύνονταν από την πόλη», είπε στο Reuters και συμπλήρωσε, ότι οι ιατροδικαστές θα εργαστούν για να σχηματίσουν μια εικόνα για το τι συνέβη σε όσους θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο.

Από τότε που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Μπούτσα την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν, ότι εκατοντάδες άμαχοι βρέθηκαν νεκροί. Ο αντιδήμαρχος της πόλης είπε, ότι περισσότεροι από 360 άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου 260-280 θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο από άλλους κατοίκους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα