back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

132 άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι στο χωριό Μακάριφ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Βάντιμ Τόκαρ.

Οι περισσότερες από τις σορούς βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, είπε, κατηγορώντας για τους θανάτους τον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με τον ίδιο το 40% του χωριού έχει καταστραφεί και η ηλεκτροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου έχουν κοπεί.

Σε διάγγελμά του, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει να υπάρξει αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την πυραυλική επίθεση που έπληξε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ σκοτώνοντας περισσότερους από πενήντα ανθρώπους, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη ρωσική επίθεση εναντίον αμάχων.

Πρόκειται για «φρικτή θηριωδία εναντίον αμάχων που προσπαθούσαν να πάνε σε ασφαλές μέρος», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

“Τα εγκλήματα της Ρωσίας δεν θα μείνουν ατιμώρητα” δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών.

Στο μεταξύ, βιασμούς ανηλίκων παιδιών στη Μπούκα, από Ρώσους στρατιώτες, κατήγγειλε η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ουκρανικού κοινοβουλίου Λουντμίλα Ντενισόβα, καλώντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διενεργήσει έρευνα.

“Στην Μπούκα είδαμε το απάνθρωπο πρόσωπο του ρωσικού στρατού” δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή.

Την ίδια ώρα, επισπεύδονται οι διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησής του στο ερωτηματολόγιο που του επέδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την επίσκεψή της χθες στο Κίεβο, θα σταλούν μέσα σε μια εβδομάδα. Το ερωτηματολόγιο αποτελεί βάση έναρξης της ενταξιακής διαδικασίας, Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποσχέθηκε ταχείες διαδικασίες.

Αύριο ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με την ψαλίδα μεταξύ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν να κλείνει στη μία μονάδα. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν κερδίζει στον δεύτερο γύρο, με ποσοστό 51% έναντι 49% της Λεπέν.

Στα 2,6 δισ. ευρώ ανέρχεται ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Στην τροπολογία αναφέρεται ότι αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ οι πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού και κατά 600 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων. Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, που συνοδεύει την τροπολογία, αναφέρεται ότι οι δαπάνες της συνδέονται με την αντιμετώπιση των «εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών που ανέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης».

Στο μεταξύ, στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός το Μάρτιο καταγράφοντας ρεκόρ τριακονταετίας. Σε ετήσια βάση το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 79%, το φυσικό αέριο κατά 68% και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 58,5%.

Τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, δίνει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, 14.763 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Πενήντα ένας ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 360 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 62-59 της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Τη γαλλική Μονακό θα αντιμετωπίσει στα Play Off της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Μ. Τετάρτη στο ΣΕΦ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα