back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε συντεταγμένα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, κάλεσε την Ευρώπη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας σε συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Mathias Cormann, στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. “Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας” προειδοποίησε.

“Δεν ήταν δική μας επιλογή η διατάραξη των ελληνορωσικών σχέσεων αλλά αποτέλεσμα συγκεκριμένης συμπεριφοράς” υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη σκιά της απέλασης 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και της έντονης αντίδρασης της Ρωσίας. Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε χώρα που δέχεται εισβολή, και σημείωσε ότι εναπόκειται στη Ρωσία να επιστρέψει στη διεθνή κοινότητα.

Νέα ρωσική επίθεση στην Πολτάβα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις της Μόσχας κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών στην αεροπορική βάση «Μιρχορόντ», στην περιοχή της Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία. Σύμφωνα με τη Ρωσία, κατεστράφησαν επίσης ένα μαχητικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού.

Στο μεταξύ, δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι συμφωνήθηκε να ανοίξουν σήμερα στην Ουκρανία για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία φαίνεται να είναι εγκλήματα πολέμου, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την αναχώρησή της από την Ουκρανία.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής μεταφέρεται το τάμπλετ το οποίο ανασύρθηκε από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας σχετικά με το θάνατο του παιδιού. Η διαδικασία έγινε παρουσία εισαγγελέα, ιατροδικαστού και αστυνομικών. Για τη δολοφονία του παιδιού κατηγορείται η μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε ψυχιατρική κλινική στη Γλυφάδα επί της οδού Αγίου Νικολάου 8. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στην κεραμοσκεπή της κλινικής. Οι ασθενείς όπως και το προσωπικό, έχουν απομακρυνθεί και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Στο σημείο παραμένουν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

O Δήμος Αθηναίων και οι Εκδόσεις Ακρίτας διοργάνωσαν, νωρίς το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τον Μικρασιάτη λογοτέχνη, ζωγράφο και αγιογράφο, Φώτη Κόντογλου, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την επανέκδοση του βιβλίου του «Ευλογημένο Καταφύγιο».

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ…

στις 4 παίζουν: Βόλος – Λαμία.

Έξι και τέταρτο: ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης.

Επτά και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός και

στις 8 και μισή: Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 22 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα