back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5 και 12 λεπτά τα ξημερώματα, με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας. Το εστιακό βάθος ήταν στα 11,9 χιλιόμετρα.

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της κάλπης στη Γαλλία, για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Η μάχη φαίνεται ότι θα δοθεί ψήφο-ψήφο για Μακρόν και Λε Πέν, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 25% της υποψήφιας της ακροδεξιάς. Στον δεύτερο γύρο, ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να επικρατεί, με μόλις δύο μονάδες διαφορά.

Στην Ουκρανία, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως δήλωσε στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης, Πάβλο Κιριλένκο.

Συνολικά 21 ουκρανικά νοσοκομεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, αφότου άρχισε η εισβολή του ρωσικού στρατού, ενώ άλλες 300 δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και κλινικών, υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο.

Το αίτημά του, να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία, επανέλαβε στο βραδινό διάγγελμά του, ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. “Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως” υποστήριξε.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι πάνω από 700.000 άνθρωποι από τις περιοχές των αυτονομιστών, το Ντανιέτσκ και το Λουγκάνσκ, καθώς και από άλλες περιοχές της Ουκρανίας, έχουν προσφύγει στη Ρωσία. Συγκεκριμένα ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, δήλωσε ότι μόνο χθες σχεδόν 27.000 εγκατέλειψαν τις περιοχές αυτές και κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιτρέπει τη διαφυγή αμάχων μόνο σε περιοχές ελεγχόμενες από τις ουκρανικές αρχές και όχι προς τη ρωσική επικράτεια. Από την πλευρά της η ουκρανική κυβέρνηση, κατηγορεί τη Ρωσία για εκπατρισμό Ουκρανών στην επικράτειά της παρά τη θέλησή τους, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σχέδια για την ανάπτυξη μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στα εξωτερικά του σύνορα επεξεργάζεται το NATO, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση της Ρωσίας, όπως δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο επικεφαλής της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στο μέτωπο του κορωνοιού, 12.518 νέα κρούσματα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ. Πενήντα ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές της νόσου, ενώ 361 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα