back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Στις 9 το βράδυ- ώρα Ελλάδας- αναμένονται οι πρώτες εκτιμήσεις αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα έρθει οριακά πρώτος, με δεύτερη την υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πέν. Την τρίτη θέση φέρεται να καταλαμβάνει ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι ενωμένα, με αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό» αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στο τουίτερ μετά την επικοινωνία που είχε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία συζήτησαν για την πρόσφατη αποστολή της στο Κίεβο και τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο μεταξύ τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία, καθώς και για επιπλέον αμυντική και οικονομική υποστήριξη προς τη χώρα του, δήλωσε πως είχε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε αποφασιστική φάση εισέρχεται η Φινλανδία σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά της προς ένταξη στο NATO. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την Πέμπτη η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας θα δώσει «λευκή βίβλο» για τις συνέπειες του νέου προσώπου που αποκάλυψε η γειτονική της Ρωσία, κάτι που θα σηματοδοτήσει την έναρξη διαδικασίας στο κοινοβούλιο και εθνικού διαλόγου για το ζήτημα.

Tη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής στο 6% προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Σχολιάζοντας το Κίνημα Αλλαγής, τονίζει ότι “Έπειτα από τρεις μήνες, κατά τους οποίους τα κυβερνητικά στελέχη λοιδορούσαν ως ένδειξη λαϊκισμού την πρόταση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αντιλήφθηκε το αυτονόητο”.

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Τήνο, όταν ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 50χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας την ώρα που επέστρεφε σπίτι του και ενώ ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο δράστης που είναι 93 ετών εντοπίστηκε, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και φέρεται να έχει ομολογήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες θύτης και θύμα διέμεναν στο ίδιο κτήριο, ο πρώτος στο ισόγειο και ο δεύτερος στον πρώτο όροφο, και επί σειρά ετών είχαν μεταξύ τους διαφορές, με την κυριότερη διένεξη να αφορά ηλιακό θερμοσίφωνα.

Το Κολωνάκι βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο των επιχειρήσεων καθαρισμού και απολύμανσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “ Συμμετέχουμε όλοι μαζί, δήμος και δημότες στην καθημερινή προσπάθεια για μια καθαρή και φιλόξενη πόλη”, το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη, στο Facebook.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Off

στις 7 παίζουν: ΠΑΣ Γιάννενα – Παναθηναϊκός και στις 7 και μισή: ΑΕΚ – Άρης.

Και ο καιρός

Όπου πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες στη δυτική και βόρεια χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα